mynewspapers.net

Vad händer när du går över din kreditkort gräns?

Vad händer när du går över din kreditkort gräns?


Det finns nya regler i kraft för kreditkortstransaktioner. De ändrar det sätt som ditt konto fungerar när du går över en kreditgräns på kreditkortet. Dessutom får de bestämma om kreditkortsföretaget kommer att godkänna en transaktion som skulle placera dig över din kreditgräns om godkänd. Du bör känna till vad som händer om du går över din kreditgräns på din kredit konton.

Restriktioner för över transaktionerna som gräns

22 Feb 2010, måste du välja in med din bank för att kunna tillåta en avgift som skulle orsaka ditt kontosaldo att gå över kreditgränsen. Om du inte uttryckligen tillåter dem att tillåta avgifter som kommer att placera dig över din kreditgräns, kan de minska avgiften.

Avgifter

Enligt hemsida indexcreditcards.com är det genomsnittliga kreditkortet över gränsen avgiften £22.10 och med oktober 2009. Dessa avgifter är en betydande inkomstkälla för banker och kreditkortsföretag. Om du väljer för att tillåta ditt kreditkortsföretag så att över transaktionerna som gräns, räkna med att betala en avgift för förmånen. Card företag får bara ta ut denna avgift en gång per billing period.

Om du inte har valt i

Om du inte har valt i att låta ditt kreditkortsföretag att tillåta över gränsen avgifter, godkänna banken fortfarande en avgift som skulle få dig att gå över din kreditgräns. Om de gör det i detta fall de inte kan debitera dig en över gränsen avgiften. Om du har utmärkt kredit och är en bra kund, kommer att vissa kreditkortsföretag höja kreditgränsen på plats för dig.

Effekter

Det finns effekter av överstiger kreditgränsen kreditkort än avgifter. Kontinuerligt överstiger kreditgränsen kan orsaka ett kreditkortsföretag att minska ditt kredit eller avsluta ditt konto. Detta beteende visar att kreditkortsföretaget att du tränar dålig utgifter vanor och inte hantera dina pengar korrekt att göra dig en högre risk. Överstiger din kreditgräns kan också minska din kredit värdering av samma skäl eftersom det minskar din tillgängliga utestående kredit förhållande. Detta förhållande är en viktig faktor i FICO värdering.

Förebyggande/lösning

Det bästa sättet att förhindra överstiger ditt kredit kort är att sluta spendera på kreditkortet och börja betala balansen ner. Fastställa en skriftlig budget och avgöra var du vill spendera varje dollar i förväg. Du kan också registrera dig för e-post eller text meddelande meddelanden som talar om när du befinner dig nära din gräns. Om du inte kan undvika en köp som skulle sätta dig över din kreditgräns, ringa kreditkortsföretaget i förväg och be att de ökar din kreditgräns.