mynewspapers.net

Vad händer när du formaterar ett minne?

Vad händer när du formaterar ett minne?

Grunderna

Handling av formatering ett memory stick tar bort alla data lagras på minnet. Om du bara ta bort filer från minnet själv, fortfarande några rester av dessa filer och andra typer av onödiga data. Formatera disken permanent raderar alla data från enheten och återställer den till hur det var när du tog den ur förpackningen. Om du vill använda ett minne för att göra något liknande stöveln din computern, kommer att du behöva helt formatera din minne innan du kan göra att.

Processen

Själva processen av formatering ett minne är ganska enkel. Genom att dubbelklicka på "Min dator" ikonen på skrivbordet kommer du få upp en lista över alla enheter anslutna till datorn då. Memory stick i fråga anges bland dem. Bara högerklicka på namnet på memory stick och välj alternativet "Format" för att öppna verktyget formatering. Du kommer att presenteras med möjlighet att göra en "snabbformatering" där alla datorfiler raderas från minnet eller en "fullständig format" där varenda bit av data raderas, torka enheten helt ren. En snabbformatering tar bara några sekunder att slutföra. En fullständig formatering kan ta allt från några sekunder till några minuter beroende på storlek på disken, mängden data raderas och hastigheten på din dator.

Filsystem

Under formateringen presenteras också användare med möjlighet att ändra filsystemet som memory stick är formaterad i. Ett filsystem är helt enkelt en term som beskriver sättet memory stick organiserar dina filer. Det finns två huvudsakliga filsystem: FAT32 och NTFS. FAT32 används främst på äldre datorer på grund av dess storleksbegränsningar. Den största storleken som en datafil kan vara i FAT32 är 4GB. NTFS används i mer moderna datorer och är för närvarande standard filsystemet för alla Windows-baserade datorer. Den maximala storleken som en fil kan vara i NTFS-filsystemet är en jättestor 16TiB.