mynewspapers.net

Vad händer när din tändningen går dåligt?En bil är beroende av flera mekaniska och elektriska enheter, inklusive en tändningslåset, starta ordentligt. En felaktig tändningslåset, som kan gå illa för ett antal skäl, kan störa bilens drift.

Definition

En tändningslåset ligger i kontrollsystemet för en bil med förbränningsmotor. Brytaren aktiverar det elektriska systemet av bilen.

Funktion

Tändningslåset ansluter bilens starter till batteriet, skicka en våg av el till startmotorn när nyckeln vrids. Tändningen innehåller en låscylinder och en switch. En nyckel måste in i cylindern och vände sig till en viss position att aktivera switchen. Tändningslåset styr makt att motorn samt för att tillbehör som radion. Switchen styrs genom att sätta in nyckeln i cylindern och flytta den till en viss position.

Problem

Om tändningen misslyckas, kan bilens elektriska ledningar uppleva problem, vilket gör att bilen inte startar. Fjäderbelastade startposition i cylindern låser kan också misslyckas, som kan orsaka startmotorn inte att engagera sig ordentligt. I denna situation, kan cylindern låser behöva bytas ut.