mynewspapers.net

Vad händer när din bambu får vita fläckar på det?

Vad händer när din bambu får vita fläckar på det?


En relativt problemfri anläggning, bambu används i båda landskapsdesign och som en krukväxt. Det är en vintergrön perenn som växer snabbt och kan spridas för att täcka ett stort område. Bambu kan vara infekterad av skalor och spindel kvalster, båda skadedjur orsakar vita fläckar. Kontrollera dessa skadedjur är inte svårt, men det är viktigt för din bambu överlevnad.

Bambu skadedjur

Skalor och spindel kvalster är de vanligaste skadedjur av bambu, enligt University of Kentucky. Skalor är små insekter som fästa sig på en anläggning och foder på sap i blad och stjälkar. Mjuk skalor är täckt av en skyddande beläggning av vaxartad filament som ser ut som vit bomull. Dessa orörliga insekter kan se ut som suddiga vita fläckar på din anläggning. Hårda skalor är också orörliga men täcks av ett hårt skal. De kan se ut skabbig vita fläckar på blad och stjälkar. Spinn är medlemmar av familjen arachnid och livnär sig också på sap. De är mycket små, runda arbetsföra skadedjur som kan vara svåra att se.

Symtom

Utfodring av skalor kan orsaka gulfärgning och vissning av växter. Växter kan se ovårdade och deras tillväxt kan vara förkrympta också. Extreme infestations kan orsaka döden av hela eller delar av ett bambu skott. Växter som försvagats av skala utfodring kan också vara mer mottagliga för sekundära infektioner av virus eller svampar. Förutom skador de göra medan de matas, skalor utsöndrar en klibbig substans som kallas honungsdagg som lockar en svart svamp som kallas sotiga mögel. Spindel kvalster orsaka en vit stippling på bladen som de foder. Eftersom de fortsätter att mata och deras utfodring ställen sammanfoga, lämnar tur gul eller brons och släppa av anläggningen. Omfattande skadedjursangrepp kan leda till döden. Spinn kan också bekläder växten i en fin sadelgjord som drar till sig smuts och mögel. Detta band är mer ful än det är farligt.

Kulturell kontroll

Knock spinn off växter med en stark stråle vatten från en slang för utomhus växter eller en sprayflaska på stream inställningen för krukväxter. Skalorna kan torkas bort med en fuktig trasa. Underprissättning kvalster finns på vissa handelsträdgårdar och kan ge kemikaliefri kontroll för en spider mite angrepp. Beskärning ut kraftigt angripet blad eller skott kan förhindra antingen skadedjursangreppet sprids.

Kemisk bekämpning

Kemisk bekämpning av skalor kan vara svårt eftersom de omfattas i protective coatings. Ansökan av insekticider vid äggläggning eller som omogna skalor framträder. Omogna skalor, kallas crawlers, skyddas inte ännu och är mer mottagliga för insektsmedel. Spinn kan oftast styras med trädgårdsodling oljor eller insektsbekämpning tvålar. Om allvarliga angrepp kräver hårdare kemikalier, finns miticides tillgängliga. Om du köpt underprissättning kvalster, undvika användningen av kemikalier som de kommer att döda rovdjur kvalster alltför.