mynewspapers.net

Vad händer med tomater om en Frost kommer?

Vad händer med tomater om en Frost kommer?


Många växter är mycket känsliga för väder och temperatur variationer. Tomater är särskilt utsatta för frost skador. Vad händer med tomater om en frost kommer är mycket frustrerande för lekmannen och förödande för tomat jordbrukare. En unseasonably sent frost är som ofta som inte en mycket hård frost som dödar alla men de härdigaste av ny tillväxt på varje växt och ibland även som täcker den hela tomatplantor är inte tillräckligt för att skydda känsliga vinrankorna.

Cellulära uppdelning

Tomatplantor har en extremt hög vattenhalt och temperaturer under 5 grader Celsius starta snabbt en frysningsprocess i cellerna i anläggningen. Som bevattnar cellerna frysa, cellväggarna börjar att brista och drabbade sektioner snabbt missfärga, kommer curl och dessa områden inte regenererar. Cellulära fördelningen sprids inte som ett virus eller bakterier men anläggningen avfall mycket vital energi försöker återuppliva den förlorade tillväxten.

Tecken på skada

Som med alla växter syns om Tomatplantorna lider av frostskador, det mycket snabbt. Vissnande och missfärgning är de mest synliga tecken. Med ett ljus eller mycket kort bodde frost, är ofta endast de yttre kanterna av anläggningen skadade. Dessa områden kan trimmas utan att orsaka ytterligare skador på anläggningen. Men om marken fryser på alla rotsystemet kan skadas och detta kommer att döda växten nästan omedelbart.

Pollinering

Tomater är solen kärleksfull växter och många naturliga funktioner hindras av låga temperaturer. Även om tomater är självpollinerande, kommer anthers inte producera eller släppa pollen om temperaturen sjunker för lågt. Blommor som redan angetts, även de med en liten grön tomat, är mycket känsliga och kan inte hantera en frost. Dock om huvudstam och rotsystem av anläggningen är oskadad, kommer att den fortsätta att växa och producera tomater.

Catface

Det finns flera orsaker till catfacing i tomater, inbegripet förorening av vissa bekämpningsmedel och kallt väder. Drabbade frukter har svullna områden omgiven av ringar eller fodrar av missfärgade ärrvävnad. Man tror att när natten temperaturer släpp och skiljer sig avsevärt från dag temperaturer under en lång tid, tillväxtprocessen avbryts och portionr i frukt die.