mynewspapers.net

Vad händer med solenergin som tas upp av jorden?

Vad händer med solenergin som tas upp av jorden?


Energi som absorberas av jorden kan betraktas som del av jordens "energi budget." De flesta energi som kommer in i jordens atmosfär har att lämna det för jorden att uppnå en relativ balans. Annars skulle jorden gradvis överhettas från en energi byggs upp eller cool om den inte kunde behålla sin värme. Som ett resultat, finns det ett antal processer som solenergi bidrar till när det absorberas i jorden. Många av dessa processer är avgörande för att upprätthålla energi balansen och låta livet på jorden att fortsätta existera.

Arten av solenergi

Solenergi, den princip som är värme, liknar alla former av jordvärme och konstgjorda värme (till exempel kärnklyvning) på jorden. Solvärme orsakar därför processer liknar alla andra värme överföringar inom jordens klimat. Solenergin värmer jordens atmosfär, landmassor och vattendrag, och att energi överförs kontinuerligt (liksom alla former av energi) från region till region. Värme absorberas från solen i en landmassa, till exempel, kan överföras in i växterna genom marken, som är i sin tur flyttas till ett djur när den äter växten, och sedan upp i atmosfären när djuret kyls ner på natten. Det är alla en del av normal energi överföra processer.

Atmosfärisk Absorption och reflektion

Islagspunkten, solenergi absorberas och återspeglas i en mängd olika sätt. Trettio procent av solens energi reflekteras omedelbart när det kommer i kontakt med jordens atmosfär (6%), moln (20%) och ytan (4%). De andra 70% absorberas främst genom landet samlas och vattendrag, med några absorberas direkt in i atmosfären. De olika sätten solar energin absorberas från början påverka graden som det påverkar alla andra planetariska processer.

Växtliv

Växter är ansvariga för att absorbera solenergi jorden tar emot mycket. De flesta har utvecklats stora ytor som lämnar för att maximera solenergi absorption. Den solenergin används sedan för photosynthesis. När växterna växer, lagra de solenergi inom deras fysiska struktur. Solenergin omvandlas till molekylär obligationer och spridda eftersom anläggningen växer. När växten dör eller ätas, det släpper det energin.

Bergvärme

Eftersom jorden har en hög inre temperatur, släpper det ständigt värme i rymden. Jordens absorbering av solenergi balanserar energi budgeten och skapar ett stabilt klimat. Vissa ytor såsom sand och jord kan absorbera stora mängder värme medan andra, som is, återspeglar flesta inkommande solenergi. Eftersom energin absorberas det värmer jordskorpan och överförs tillbaka i atmosfären att upprätthålla ett stabilt klimat.