mynewspapers.net

Vad händer med saldot på ett kreditkort vid död?

Vad händer med saldot på ett kreditkort vid död?


Vad händer med saldot på ett kreditkort när kortinnehavaren dör beror på situationen. Faktorer som där du bor, om kortet är ett enskilt eller gemensamt, och om några tillgångar kvar i konkursboet kan alla spelar in.

Makens konto i avlidnes namn endast

Om din make dör, du kan eller kan inte ansvara för eventuella kreditkortsfordringar. Om kreditkortet är endast i den avlidnes namn, gör kreditkortsföretaget vanligtvis en fordran på konkursboet få balansen skyldig, enligt webbplatsen FreeScore. Om inga tillgångar finns kvar, skriver kreditkortsföretaget helt enkelt av skulden som en förlust.

Makar gemensamt konto

Om du delar en gemensam kreditkortskonto med din make, är du ansvarig för några balans kvar om din make dör. Om du är endast en behörig användare på kontot i stället för en gemensam kontoinnehavare, är du inte ansvarig för att betala av kreditkort balans, enligt webbplatsen FreeScore. Om du bor i Alaska, Arizona, Kalifornien, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas, Washington eller Wisconsin, som är gemenskapens egendom stater, kanske du ansvarig för skulden oavsett om du är en gemensam kontoinnehavare eller inte. Inte alla gemenskapens egendom stater har samma regler, så kolla med din statliga regeringen att se vilka lagar gäller för dig. Om du är ansvarig för kreditkort skuld, måste du betala det eller din kredit värdering kommer att drabbas.

Dina föräldrars kort

Om din förälder dör med kreditkort skuld, och du inte är en gemensam kontoinnehavare, är du inte ansvariga för den. Kreditkort är oprioriterade skulder, vilket innebär att de inte är kopplade till en tillgång, som en bil eller ett hus. Du är inte ansvarig för oprioriterade skulder om du inte var en joint kontoinnehavare, i vilket fall du skulle vara ansvarig för att betala skulden, enligt MSN Money.

Inkasserare

Även om du inte är juridiskt ansvarig att betala en avliden familjemedlem kreditkort skuld om du inte delägare på konto eller om du inte är en make som lever i en gemensam egendom tillstånd, som inte nödvändigtvis stoppa inkassobyråer från att försöka få dig att betala, säger Liz Pulliam Weston på MSN pengar. Om en bill samlare kontakter du att försöka få dig att betala skulden av en avliden familjemedlem som du inte är ansvarig på grund av de skäl som anges ovan, enkelt hänga upp telefonen, råder Weston.

Testamentsexekutorer

Om du är testamentsexekutor av egendom, inte stressa betala räkningar för snabbt, säger Mary Randolph, författare till "Den Executor Guide," på MSN Money. Om du betalar kreditkort räkningen när det kommer, kanske du inte har tillräckligt med pengar i dödsboet att täcka begravningskostnader, till exempel. Om det finns några tillgångar, bör du skicka ett brev till borgenärerna om det finns några tillgångar och inkluderar en kopia av dödsattesten. Om det finns pengar kvar för kreditkortsföretag, skulle du betala dem eller dela upp de pengar som finns kvar i boet mellan borgenärerna.