mynewspapers.net

Vad händer med Ocean Oil Spill?Ocean oljeutsläpp skapar enorma mässar som kan ha skadliga effekter på lokala marina livet och lokala fiskeindustrin. Spill rengörs ofta i vattnet med många metoder som innehåller och brinnande olja eller blandning lösningsmedel i oljan som späder ut det och hindrar oljeutsläppen från diskning på närliggande stränder. Om oljan når land rengörs det manuellt från sand, klippor och djur. Moder natur kan potentiellt rengöra oljeutsläpp själv men denna process tar tid och många vilda djur lida brukar innan det händer.

Olja flyter

De flesta olja flyter på salt vatten, enligt webbplatsen National Oceanic and Atmospheric Administration. När ett spill inträffar på havet, oljan sprider snabbt över ytan på vattnet och skapar ett lager av olja ofta refererad till som en oljefläck. Oljan fortsätter att sprida tills det blir ett mycket tunt lager kallas sheen. Oljefläckar är ofta brända eller saneras av en rengöring besättningen innan de orsakar mer problem för den lokala miljön.

Olja Coalesces och sjunker

Enligt en artikel i "Popular Mechanics", omkring 10 till 30 procent av oljan blir absorberas av sediment flytande i vattnet och sjunker till botten. När oljan når havsbotten inte kan det brytas på grund av brist på syre och solljus behövs för biologisk nedbrytning processen. Oljan absorberas av skaldjur som musslor, ostron och musslor som absorberar havsvatten för att få mat. Denna olja gör skaldjuren oätliga till människor och djur eftersom det ger dem en fet smak. När oljan når botten av havet det blandas med sediment och sand och kan stanna i marken i år med möjlighet att åter släpps ut i vattnet igen om dess blir rörde upp.

Olja resor

Olja flyter på vattenytan som inte avdunstar, sink eller få saneras kommer börja att resa med vågor och strömmar. Enligt lärarens domän hemsida, kan tidvatten och strömmar runt oljeutsläpp ha en stor effekt på utsläppet. Vissa havet strömmar kan bära olja distanserar mycket långt på kort tid. Enligt ABC News webbplats, kan den Atlanten nuvarande bära spill så långt som 100 miles per dag. När oljeutsläpp inte är ryckas med av strömmar, de skjuts ofta mot strandlinjen av tides där de tvätta upp på stränderna och päls stenar, sand och djur i olja.

Oljan går sönder

Olja kan brytas ner naturligt men processen tar lång tid. Enligt en artikel i "Popular Mechanics", efter en dag av att vara i ocean vatten börjar solen redan bryta ner oljan. Oljan går sönder snabbare med högre vattentemperaturer och ljusare solen. Efter några dagar i vattnet, omkring 20 till 40 procent av oljan blir till gas och avdunstar. När gaserna börjar avdunsta, oljan tjocknar och fördelningen av oljan saktar ner. Den återstående oljan som inte sjunker bildar klibbiga klumpar som fortsätter att flyta på vattenytan och ta månader och år att brytas ned.