mynewspapers.net

Vad händer med min inteckning när jag säljer ett hem?

Vad händer med min inteckning när jag säljer ett hem?


Sälja ett hem kan komma med en mängd frågor till säljaren. De flesta hem säljare är berörda med vad deras resultat kommer att vara när huset säljs. många undrar också vad som händer med inteckning som de har på fastigheten.

Betydelse

En inteckning betalning är uppbyggd av tre delar: den (används för att bygga eget kapital i fastigheten), amortering och spärrade kontot. När du säljer ett hem, är viktigaste mängden den viktigaste balansen. Över tiden, en husägare kommer att minska kapitalbeloppet även egenskapsvärden öka, att hjälpa ägaren bygga upp eget kapital när han säljer fastigheten.

Typer

Det finns tre grundläggande inteckning typer: FHA, VA och konventionella. Varje typ av inteckning, har dock samma grundläggande regler för betala av på framgångsrik försäljning. Avgifterna kommer att skilja sig från en långivande institutet till en annan. Exempelvis beloppet en bankavgifter för betala av inteckningen kan variera från några hundra dollar till ett par tusen.

Att ha ett hem Under kontrakt

När du säljer ett hem, är det första steget efter en framgångsrik erbjudande avtalet. Vid denna punkt, går pappersarbete till titeln företaget. Titeln företaget fungerar som en opartisk tredje part och samordnar stängning och överföring av egendom från en ägare till nästa.

Beställning av utdelning

Titel företaget samlar in information från hem säljaren att få payoff information från långivaren. Långivaren kommer att sända ett kontoutdrag återspeglar ägarens balans på hem och kommer att innehålla några förskottsbetalning avgifter. Av kontoutdraget ges sedan hem säljaren för granskning, och det är på denna punkt alla avvikelser mellan den villaägarnas poster och Långivarens poster kan bestridas.

Finansiering

När den nya köparen har signerat på UB pappersarbete, och säljaren har tecknat hennes del, lämnar avdelning företaget lån för finansiering från den nya långivaren. När finansieringen har sänts till titeln företaget för utbetalning, skickar titeln företaget en elektronisk överföring av medel till hem säljarens långivaren betala av inteckningen. Efter att betala inteckning balansen och eventuella fastigheter, kommer säljaren får återstående behållningen i en kontroll eller via elektronisk överföring.

Överväganden

Under de första fem till sju åren av en inteckning går majoriteten av den månatliga betalningen in mot ränta. Efter de första fem åren börjar huvudansvarige av lånebeloppet minska, att säljaren i en bättre position för eget kapital, så att denne kan få en högre mängd nettobehållningen. Tid efter de första fem åren av ägande är alltså bättre att placera ett hus på marknaden.