mynewspapers.net

Vad händer med en inteckning efter någon dör?

Vad händer med en inteckning efter någon dör?


Inteckningen är vanligtvis den största skulden som de flesta människor samlas under sitt liv. När du har en inteckning, kanske du undrar vad kommer att hända med det om du dör innan du betalar det. Vad händer med din inteckning när du dör beror på din egendom-planering val och om du har någon förmånstagare.

Gemensamt ägande

En av de vanligaste scenarierna omfattar gemensamma ägandet av fastigheten, whereby du äger fastigheten med din make eller med någon annan. När du dör, överför äganderätten helt enkelt till ägaren av överlevande. Denna person kommer att ansvara för inteckning. Detta kunde placera en stora finansiella svårigheter på en överlevande ägare som inte har en inkomst.

Bouppteckning Process

Om du inte äger fastigheten gemensamt med någon annan och du har en vilja, kommer att fastigheten överföras till mottagaren som du namnger i din vilja. I det här fallet har inteckning betalas av tillgångar som finns kvar i din egendom. Innan din mottagare kan ta emot något, måste alla skulder på din egendom betalas. Detta kan kräva sälja några av dina ägodelar, inklusive ditt hus, att betala av skulden.

Refinansiering

Din mottagare kan besluta att refinansiera inteckning och ta över betalningar. Refinansiering uppstår när din mottagaren inte vill förlora egenskapen men det finns inte tillräckligt tillgångar i dödsboet att betala av lånet. Mottagaren tar fram en ny inteckning och använder dessa pengar för att betala av de befintliga lån. Ditt namn ersätts av din mottagarens namn på det nya lånet.

Livförsäkring

Du kan köpa en livförsäkring i sikt som kommer att pågå lika lång tid som din inteckning. Om du dör innan du betalar av saldot, betalar liv försäkringen en klumpsumma till din förmånstagare. De kan sedan använda pengarna för att betala av inteckningen och ta huset i besittning.