mynewspapers.net

Vad händer med en avliden persons skuld?

Vad händer med en avliden persons skuld?


Med döden av en nära anhörig är svårt nog, men den avlidna personen skulder kan sammansatta stress när sörjande. Ofta, ska inkasserare nå ut direkt till familjemedlemmar att betala skulder när de är minst känslomässigt utrustade för att hantera sådana frågor. I de flesta fall, men ansvaret för skulderna gå inte längre än avlidnes och tillgångar hon kvar.

Överväganden

I allmänhet, dödsboet efter en avliden person kommer att täcka skulder i möjligaste mån, men skulden inte får vidarebefordras till anhöriga till avliden. Borgenärerna måste skriva av de flesta skulder, till exempel kreditkort skulder, om egendomen inte är tillräckliga för att täcka skulden, så länge relativt inte hade tidigare av dem som undertecknade för att skulden. Borgenärer kontaktar ibland anhöriga för att fråga om de vill betala en avliden persons skulder, men de är vanligtvis ingen juridisk skyldighet att göra det, även om borgenärer kan skicka inkassobyråer efter ärvda egendom.

Typer

Vissa typer av skulder är kopplade till deras associerade tillgångar. Till exempel när en arvtagare tar besittning av en bil på vilka betalningar är fortfarande skyldig eller ett hus under inteckning, ärver de också skulden för tillgången. Borgenären kan i dessa fall bestämma om dödsboet är tillräcklig för att betala av utestående skulden, efter vilken arvingen kunde ärva huset eller bilen fri och klar. Relativt kunde välja för att fortsätta betalningar som planerat. Borgenären kan också prova att sälja tillgången, och gården kunde betala av skillnaden mellan försäljningspriset och den skulle betalas skulden. Arvingarna kan välja för att tillåta avskärmning eller beslag av fordonet om de inte vill ärva den tillhörande skulden.

Undantag

Flera amerikanska stater--Alaska, Arizona, Kalifornien, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas, Washington och Wisconsin--gemenskapens egendom stater, så i vissa fall kan en person kunde ärva skulder av en avliden make även om hans eller hennes namn är inte direkt på dessa konton. Å andra sidan, några av den avlidna personens tillgångar går inte igenom bouppteckning och i de flesta fall är undantagna från som täcker en skuld. Dessa kan inkludera pension konton som 401 (k) s, IRAs, värdepappersdepåer, försäkring och ett hus. Reglerna för dessa varierar från stat till stat.

Åtgärder

När en anhörig dör, har testamentsexekutor meddela alla borgenärer i döden. Om kontaktad av alla borgenärer eller inkassobyråer, ge dem kontaktinformation för executor. Gör aldrig några löften till borgenärerna för att betala av alla skulder. Konsultera en kunnig advokat om du har några frågor om skulden, särskilt när din make avlidit och du bor i en gemensam egendom. Rapportera alla missbruk eller trakasserande borgenärer till US Federal Trade Commission.

Varning

Undvika att ge någon personlig information, som personnummer eller bankkonto, till alla som ringer om en avliden släkting skuld, om du inte är bekant med byrån. FTC varnar för att vissa brottslingar ofta läsa Dödsannonser och försöka kontakta anhöriga poserar som inkasserare att upphandla personlig information. De använder sedan denna information för att begå identitetsstöld.