mynewspapers.net

Vad händer med dessa 3D-glasögon?

Vad händer med dessa 3D-glasögon?


När du går till en 3D-film, måste du bära ett par 3D-glasögon att titta på den. När du är klar med filmen, och du lämna glasögonen i rutan specialkollektion som de flesta teatrar har, beror vad händer med de glasögon på vilket märke av 3D-glasögon du använder.

Real-D glasögon

Många biografer använder Real-D systemet. Glasen är delade ut i plast påsar innan filmen, och sedan samlas i en återvinning låda efteråt. Dessa glasögon levereras sedan till en anläggning för bearbetning i Los Angeles, där de är professionellt rengjorda i en egen bricka. Enligt Greenopolis behandlar denna anläggning mer än 700.000 par glasögon varje dag. Skiffer rapporter här återvinningsprogram har varit i kraft sedan November 2008.

IMAX 3D-glasögon

De flesta IMAX teatrar har en specialiserad tvättmaskin som de hålla på plats för rengöring av 3D-glasögon. Denna maskin är ett krav för IMAX teatrar för användning av varumärket IMAX. Glasen sterilisering maskiner fungerar mycket som kommersiell diskmaskin, som vad du skulle hitta i någon restaurang. Glasen är rewashed och delade ut innan varje visar. Varje par av IMAX glasögon kan återanvändas ca 500 gånger.

Dolby Studios

Glas gjorda av Dolby Studios tvättas faktiskt i kommersiell kvalitet diskmaskin. Till skillnad från IMAX glasögon, som använder en liknande maskin, dessa maskiner är vanligtvis utformade och för rengöring av mat på plåtar, men temperaturen kan ställas in lägre när rengöring 3D glasögon så att plast ramar och linser inte smälta. De kan använda standard diskmedel till rent glasen, men detta betyder att rengöring kvaliteten kan variera från teater till teater.

Xpandera

Några XPanD glasögon använda en slutare system, vilket innebär att de har batterier och sensorer som skulle skadas av en reningsprocess i en maskin. För många teatrar som använder XpanD glasögon, har de till handtvätt par glasögon efter varje visning. På vissa teatrar, i stället för rengöring av glasögon sig dela de ut desinficerande våtservetter med glasögon för kunderna att göra rengöring själva.