mynewspapers.net

Vad händer med bläck på tatueringen om du njuta av det för tidigt i vatten?

Vad händer med bläck på tatueringen om du njuta av det för tidigt i vatten?


Tatuera innebär permanent märkning av huden med ett outplånligt bläck tillverkad av titandioxid, järnoxid, kol och andra organiska material. Att tatuera har använts av stammar i århundraden, men ordet tatuering uppstod först på 1700-talet på Kapten Cooks resa till Australien och öarna i Stilla havet. När någon får en tatuering det finns ett antal tips vård som måste följas för att bevara kvaliteten på disposition och färga.

Skorpbildning

När en tatuering är klar startar till didn som alla andra sår på huden. Över tiden den fjällning kommer att avta och tatueringen kommer att läka. Om tatueringen är indränkt i vatten efter varmt särskilt vatten, skorven kommer komma förtidigt och kommer inte att läka ordentligt. Detta kan ta bort några av färgen och snedvrider den detalj av tatuering.

Infektion

Största oron om blötläggning tatueringar för tidigt är därefter infektion. Vatten hemma ska vara bra, men vatten i pooler, badtunnor och andra liknande offentliga bad faciliteter får genomföra bakterier. Detta kan leda till tatueringen att bli smittade, som ännu en gång betyder tatueringen inte kommer läka ordentligt leder till förlust av färg och definition.

Skura

Under inga omständigheter bör tvättlappar, loofahs eller tvättsvamp användas för att rengöra en tatuering, eftersom detta kommer att resultera i samma effekter som blötläggning. Det finns en ökad chans att ta bort tatuering sårskorpor som leder till de effekter som nämnts ovan. Skrubber är också mer sannolikt att leda till blödning, vilket kommer att negativt påverka hur bra tatuering bläck håller.

Rengöring

Liksom är med alla skorpbildning det viktigt att hålla området rent, men blötläggning måste undvikas. Duschar är bra, men området är sannolikt att vara känslig för varmt vatten. Varmt vatten är också mer sannolikt att orsaka skorv att lossna i förtid. Antibakteriell tvål bör också användas tidigt att stoppa infektion. Efter tvätt, klappa den torr med en mjuk handduk så att inte skada skorv tatueringen. Det är inte viktigt för att rengöra tatueringen också regelbundet som detta kommer att tömma skinn naturliga oljor som är nödvändiga för att läka huden och bevara tatuering.