mynewspapers.net

Vad händer med ben marker efter tandutdragning?

Vad händer med ben marker efter tandutdragning?


Brutet ben Flisen gemensamma resterna av utdragning. De är ofta misstas för bitar av tand och kan visas veckor efter extraktionen själv. Dessa marker kan normalt tas bort på egen hand, men de kräver ibland hjälp av en tandläkare som ska tas bort på ett säkert sätt.

Skäl för utvinning

Tänderna är bort för en mängd olika orsaker. Processen för extraktion utförs normalt på brutna eller omfattande skämda tänder att undvika infektion och obehag. Avlägsnande av visdomständer i åldrarna 18 till 24 är en annan vanlig orsak för extraktion.

Processen för utvinning

Om du vill extrahera en tand, har den omgivande ben utvidgas något så att tanden dras från sin sockel. Detta görs normalt genom att vagga tanden mot sin sockel, som orsakar minut frakturer. När tanden dras gratis, är ofta små benfragment fortfarande kopplade till käkbenet. När frakturer läker, kan de släppa dessa benfragment, eller sequestra.

Vad händer med Sequestra efter extraktion

Sequestra normalt sätt tillbaka till huvuddelen av käkbenet under läkningen. Men läkning kan stoppa och sequestra som inte läker helt blivit döda eftersom de förlorar deras blodtillförsel. När sequestra har blivit nekrotisk (döda), kroppen stöter ut dem från helande-uttaget. Detta kräver ofta tandläkaren för att extrahera sequestra eftersom fragment kan orsaka patientens smärta.

Dental kompetens

På grund av deras likhet, sequestrii är ofta förvirrade för tänder fragment som tandläkaren har missat. De är dock inte; sequestrii är en vanlig komplikation av extraktioner. De är inte ett misstag tandläkaren gjorde eftersom de är ofta påvisas vid tiden för utvinning.