mynewspapers.net

Vad händer i en skilsmässa om din make hade en affär?

Vad händer i en skilsmässa om din make hade en affär?


En affär som fortfarande är i förbund äktenskap brukade vara skäl att avsluta ett äktenskap. Varje stat i USA tillåter no-fault skilsmässa sedan 2010 men de i förbund äktenskap måste ge skäl enligt lag i deras jurisdiktion. Äktenskapsbrott anses vara grund för skilsmässa i alla jurisdiktioner tillåter förbund äktenskap. Även i stater utan förbund äktenskap, en affär av en make kan också påverka den ekonomiska uppgörelsen, barn vårdnad arrangemang och kan användas som hävstång för att vinna fördel för förorättade make.

Förbund äktenskap

Ett par ingå ett förbund äktenskap är överens om att de inte kommer att skilja utom under mycket speciella skäl. Arizona, Arkansas och Louisiana alla erkänner förbund äktenskap och tillåta en make-affären för att tjäna som grund för skilsmässa. Otrohet måste bevisas i domstol genom bevisning såsom telefonlistor eller ett erkännande av maken.

Skilsmässa väntetid

Alla stater tillåter no-fault skilsmässa men varje stat har en varierande Väntetid innan en slutlig äktenskapsskillnad utfärdas. I vissa stater begära en förorättade make att väntetiden för slutlig äktenskapsskillnad åsidosättas på grund av en make-affären. Bevis för äktenskapsbrottet kan krävas.

Finansiella bosättningarna

I vissa stater kan en make affären inverka på mängden ekonomisk uppgörelse. Den fel maken kan få mer av de äktenskapliga tillgångarna att kompensera för skadeverkningarna av affären. Denna praxis blir mindre vanligt eftersom fler stater gäller no-fault standarder för finansiella bosättningarna.

Vårdnad om barn

En affär av en make kommer förmodligen inte inverka på barnets vårdnad arrangemang. Syftet med vårdnad om barn är endast att säkerställa välfärden för barn. Undantaget från denna omständighet skulle vara en make har en affär med en osäker partner som dömdes för sexuella övergrepp, barnmisshandel eller vanvård.

Militära skilsmässa

Militär personal riskera sin karriär genom att ha en affär - de kan vara inför krigsrätt för äktenskapsbrott. Men, den förorättade maken kan vara bättre betjänt av med hjälp av informationen om affären som ett förhandlande verktyg i skilsmässa uppgörelse snarare än rapportering tanklöshet.

Åtal

Äktenskapsbrott kan leda till åtal i vissa stater, även om dessa brott är sällan beivras. I Michigan, kan en make få ett livstidsstraff för att ha en affär. I Wisconsin, äktenskapsbrott anses en klass jag grovt brott. Maryland tar en mer rimlig hållning i frågan med böter på £6. Andra stater har olika påföljder eller inga straff alls.