mynewspapers.net

Vad händer efter gifta separat?

Vad händer efter gifta separat?


Separation av gifta par är en situation när paret bor separat och kan eller inte kan förena. Detta innebär oftast att en av makarna lever utanför familjens hem tills paret beslutar om att bo åtskilda, få skild eller förena sina meningsskiljaktigheter.

Trial Separation

Många par väljer en trial separation att hjälpa dem att välja mellan försoning och skilsmässa. Det finns två typer av separation: informellt eller separata lagligt. I informella separationer, paret är enig om ett grundläggande fungerande arrangemang när det gäller bostad, uppdelning av egendom och barnets vårdnad. Många domstolar nu kräver att paret att separat innan deras äktenskapsskillnad beviljas. Detta benämns som "svalka" perioden där paret kan analysera deras situation och bestämma vad du ska göra härnäst.

Hemskillnad

En hemskillnad är ett alternativ för par som vill separera men vill inte fil för skilsmässa. Paret är lagligt gift, men de bor inte tillsammans längre; Detta arrangemang erkänns av domstolarna. Paret kan få order om barnets vårdnad, makar stöd, bodelning och andra behov. Hemskillnad även fall av par som inte vill vara tillsammans längre, men bo tillsammans för sina barn. Par som motsätter oss moraliskt skilsmässa eller vars religioner förbjuder det har denna möjlighet. De flesta stater i USA erkänner hemskillnaden, om definition och villkor varierar något. I Maryland, till exempel, erbjuda domstolarna en "begränsad skilsmässa" och North Carolina par som vill separera kan du välja en "skilsmässa från sängen och styrelse." Vissa stater, som Idaho, Texas och Pennsylvania, bland andra, erkänner inte hemskillnader.

Vårdnad av barn

När paret beslutar att få separerade, har de att diskutera frågan om vårdnaden om sina barn, om de har något. När ett par separerar lagligt, de har att ge domstolen en tillfällig föräldraskap plan, och domstolen beviljar sedan vårdnad av barn till en av föräldrarna. Denna föräldraskap plan innefattar information som där barnen kommer att vara levande, hur mycket tid den andra maken kan spendera med barnen varje vecka och grundläggande regler som båda föräldrarna måste du följa för längden på perioden separation. I informella separation fall kommer paret upp med en föräldraskap plan sina egna. I många fall kan denna plan vara informellt och verbala.

Par terapi

Par som väljer separation kan gå i par terapi med en utbildad terapeut som hjälper dem att inse problemområden i deras äktenskap och se hur du löser dem. Detta kan leda till en bättre fungerande mellan paret. Terapeuten hjälper parterna identifiera vad faktorer orsakar missnöje och nöd och skapar en behandlingsplan för att göra förhållandet friskare. För denna behandling att arbeta, måste båda parter vara uppriktig, ärlig och rimlig; behandlingen kan ta några veckor till några månader, beroende på engagemang och ansträngning av partnerna.