mynewspapers.net

Vad händelser leder till Rigor Mortis efter döden?

Vad händelser leder till Rigor Mortis efter döden?


Döden är en naturlig del av livets process. Varje levande varelse måste dö någon gång. Forskare studerar dödsprocess, vilket kulminerade i en logisk sekvens av cellen och kroppen försämring beskrivningar. Rigor mortis är en del av dödsprocessen, fast det inte är en av de första som uppstår. Många händelser leder till likstelheten fenomen.

Rigor Mortis identifiering

Rigor mortis är stelhet i kroppen efter döden. Bristen på syre i kroppen från andas upphörande orsakar musklerna att förbli i ett kontrakterade. Kemiska reaktioner, inklusive förflyttning av kalciumjoner, inom muskelvävnad kan inte fungera utan syre. Kalciumjoner i musklerna koncentrera sig och blivit tätare, vilket resulterar i ett ständigt kontrakterade tillstånd eller styva.

Ögonblicklig död tecken

När hjärtat slutar slå, huden förlorar elasticitet och blir blek. Ögonen kommer att ändra färg på grund av att blodkärlen blir igensatt av blodproppar. Dessutom, hjärnan och nervsystemet dör mycket snabbt efter förlusten av syre till kroppen. Kroppens muskler kommer att förlora sin form och överensstämma med sin omgivning. Till exempel, kommer skulderbladen och kalvar platta mot en säng, om personen är om på rygg vid döden.

Kylning av kroppen

Efter omedelbar död skyltar, börjar kroppen kyla. Många faktorer påverkar kyla hastigheten. En klädd person kommer att svalna långsammare, jämfört med en naken person. En tunn eller muskulös person kyler snabbare än en överviktig person. Fettet kring överviktiga personens muskler isolerar kroppens inre värme för en längre tid. Dessutom, den utvändiga temperaturen påverkar kyla. En varm, torr region kommer att kyla kroppen långsammare, i motsats till en sval och fuktig region.

LIVOR Mortis

LIVOR mortis inträffar efter 30 minuter till två timmar efter döden. Denna lividity process innebär blod dragningskraft. Beroende på kroppens position flyttar blod med styrkan av gravitation till den lägsta punkten i kroppen. Typiskt, en persons rygg ställer ut en lila eller rödaktig färg över huden, som visar blod pooling under hudens yta.

Rigor Mortis fenomen

Stelhet i kroppen sker mellan tre till 48 timmar efter döden. Varje död varierar, men hårdnande vanligtvis påverkar de mindre muskelgrupper först som ögonlocken. På större muskelgrupper Följ tills hela kroppen är stel. Kroppens leder är orörliga på denna punkt, om inte tvingas ur position. Efter rigor mortis effekten avtar genom 48-timmars period, blir musklerna slapp tills fullständig desintegration.