mynewspapers.net

Vad häckar göra bra i skugga?De flesta växter föredrar soliga plantering områden, men det finns ett antal häckar som tål skugga bra. Dessa erbjuder den perfekta lösningen för villaägare med skumma landskap söker avskildhet, brusreducering och vindskydd som häckar.

Typer

Många skugga-buskar fungerar bra som häckar. Exempel är lövfällande buskar som alpin vinbär och evergreens som idegranar. Cherry laurel, med sin tjocka och kompakta växtsätt, gör också en idealisk säkring. Dessa säkringar tåla tung beskärning, ger dem möjlighet att formas som behövs i ett visst område, eller enbart för att tillfredsställa preferenserna av husägare.

Tips

Några buskar behöver mycket särskilda växtbetingelser att frodas. Till exempel idegranar utföra bra i halvskugga, men behöver mycket väldränerad jord på en vindskyddad plats. Om inte planteras i ett rätt område, kan idegranar lida av roten ruttnar eller vintern skada. Cherry laurel och dess motvilja mot våt jord är ett annat exempel på behovet av ordentlig odlingsförhållanden.

Varning

Plantering sun-älskande buskar på skuggiga platser orsakar dålig tillväxt, inklusive brist på blommor eller bär. Genom att noggrant välja buskar, undvika husägare brottas med tillväxt problem i deras hedge. Detta gäller skugga-buskar, där en buske kan frodas i en delvis skuggig plats men lida i tung skugga.