mynewspapers.net

Vad grönsaker kan växa i sommar?

Vad grönsaker kan växa i sommar?


Beroende på klimatet du trädgård, finns det grönsaker som du kan växa nästan vilken tid på året. Medan vissa grönsaker föredrar sval jord och skarpa utomhustemperaturer, finns det vissa grönsaker som du kan plantera under den varma säsongen som kommer att växa under de hetaste sommarmånaderna av året. Att veta vilka grönsaker att försöka växa under sommaren hindrar dig från att slösa bort din tid på växter som inte är tolerant mot varma temperaturer och luftfuktighet.

Tomater

Tomater är bland de vanligaste trädgård grönsaker odlas över hela landet. Dessa växter finns i många olika varianter och erbjuder ett brett urval av delikata smaker. Vissa sorter av tomater är väl lämpade för tidiga säsongen, brukar kallas att som cool-sommar tomater, men de flesta sorter växer bra i sommaren och trivas med minst fyra timmar av heta solljus varje dag. Tomater växer väl i olika jordtyper och kan planteras i en trädgård eller behållare.

Paprika

Paprika är bland de många typerna av paprika som växer bra i varma temperaturer. Dessa anbud, söt paprika används ofta för fyllning, sallader, soppor, betning och är en viktig ingrediens i många olika rätter. De är långsamt växande växter som kräver högre temperaturer än många andra grönsaker. Detta gör bell pepper en perfekt sommar grönsaker i många klimatzoner. Paprika är ofta startade från frö inomhus i slutet av vintern och transplanterade utomhus när jord temperaturen stiger över 12,8 grader över natten. Temperaturer under denna nivå leder gulnande och extremt långsam tillväxt.

Okra

En favorit bland södra kockar, okra anläggningen är en pod grönsak som ofta används för skivning och stekning och är en vanlig ingrediens i gumbo. De är lätt att odla och av din trädgård kommer stöd sommar tomater och paprika, då du bör ha några problem växer okra också. Du kan plantera okra av utsäde direkt i trädgården sent i Planteringssäsongen. Det finns ingen anledning att starta dem under svalare temperaturer eftersom de gror och växer snabbt. I en mycket kort kommer att okra växter växa till höjder över 4 fötter och får ofta ännu längre. De behöver massor av solljus och inte skugga tolerant.

Gröna bönor

Bean anläggningen är andra är popularitet till tomat, och den växer under samma period som varma vädret sorter. Gröna bönor växten, som många andra bönor, bör planteras efter sista frost. De inte tål frost eller alltför våt jord och brukar göra bäst när planterats mellan mitten av maj och augusti. Du kan plantera bönor var två till fyra veckor för att säkerställa en sommar full av tillgängliga bönor för matlagning.