mynewspapers.net

Vad göra svarta fläckar i vision menar?

Vad göra svarta fläckar i vision menar?


Se enstaka svarta fläckar är helt normalt. Många människor upplever dem hela livet. Ibland, dock är det ett tecken på ett potentiellt farligt tillstånd. När du ser en uppsjö av svarta fläckar, kan det innebära att din näthinna håller på att lossna från baksidan av ögat. Om du ser en massa svarta fläckar, måste du omedelbart söka medicinsk vård.

Identifiering

De svarta punkterna du se kallas floaters. Enligt National Eye Institute, kan floaters se ut ställen, slingor eller snirkliga linjer. Fläckarna röra sig långsamt om du sluta flytta dina ögon. Om du försöker att fokusera på dem, flyttar de snabbt ur vägen. Du kan se dem lättare om man tittar på något som är alla vita eller himlen.

Näthinneavlossning

En Näthinneavlossning är när någon del av näthinnan lossnar från baksidan av ögat. Med någon grad av avskildhet ser plötsligt många svarta fläckar tillsammans med blinkar. Detta betraktas som ett öga nöd--det kan leda till blindhet om inte behandlas eller ditt perifera seendet skadas för livet. Du måste behandla det inom två eller tre dagar.

Orsakar

Floaters, eller svarta fläckar, är helt enkelt ett tecken på åldrande. Små prickar är skuggor av delar av glaskroppen, gel-liknande fyllning som håller ditt öga runda. Glaskroppen krymper med tiden bli trådiga i processen. Dessa strängar börja kasta skuggor som du ser som svarta fläckar. Vid första, dessa fläckar kan vara mycket synliga, men de tenderar att lösa under din siktlinje. De flesta människor lära sig att ignorera dem. Men för de flesta det är en naturlig händelse, för andra kan det bero på infektion, blödning, inflammation, öga skada eller retinal tårar. Om du börjar plötsligt se en hel del floaters, få ögonen kontrolleras av din läkare.

Behandling

Om de svarta fläckar du ser är så tätt de påverkar din vision en vitrectomy kan utföras, som tar bort glaskroppen och Ersätt den med en saltlösning, denna operation inte är riskfritt--kan det leda till komplikationer såsom näthinneavlossning och grå starr. Det kan tillgripas endast om de svarta fläckarna faktiskt hindrar dig från att se klart. Om floaters är helt enkelt ett resultat av åldrande, är ingen behandling krävs eller rekommenderas.

Vård

Enligt American Diabetes Association, för att minska dina chanser att öga har problem ditt blodsocker nivåer kontrolleras, hålla blodtrycket inom spänna, sluta röka och få en årlig vidgade synundersökning. Om du börjar att se många ställen och eventuellt blinkar av ljus, se en läkare så fort du kan.