mynewspapers.net

Vad göra när de behandlar SKABB

Vad göra när de behandlar SKABB


Skabb är en hudåkomma som orsakas av ett kvalster. Dessa kvalster kommer att är små och begrava under huden och orsaka svår klåda. Kvalster kan inte ses med ögat men måste ses i Mikroskop. Skabb smittar från person till person genom nära kontakt. Skabb kommer att producera små knölar och blåsor i det smittade området.

Läkemedel

Vad göra när de behandlar SKABB


En läkare kommer att diagnostisera en skabb infektion. Lotioner och krämer är tillgängliga att döda kvalster, som bara lever på deras värd för 2 till 3 dagar. Elimite är ett läkemedel som är förskrivna för SKABB. Om du vill tillämpa medicinering du Gnid lotion på hela kroppen från halsen till fötterna och gör det möjligt att bo över natten. Medicineringen kommer att döda kvalster omedelbart så omkoppling inte är oftast nödvändigt.

Antihistaminer

Vad göra när de behandlar SKABB


Efter kvalster har förstörts kommer det fortfarande vara klåda. Klåda kan fortsätta i flera dagar. Antihistaminer kan tas oralt och krämer som Benedryl kan tillämpas på utslag för att lindra klåda. Behandla utslag som du skulle någon annan utslag. Ta en havremjöl bad eller kalla kompresser för området för att hjälpa till med klåda.

Förebyggande

Vad göra när de behandlar SKABB


Skabb är mycket smittsam. Alla områden som den infektera personen har varit på rengörs. Lakan, täcken och handdukar ska tvättas och mattan kan rengöras. Använda torktumlaren för att torka allt som har tvättats; Det bör inte tillåtas att luften torr. Du bör vakuum området väl och kasta bort vakuum påsen när du är ändå. Skär under naglarna och rengör dem så att kvalster inte sprids.