mynewspapers.net

Vad göra för en häst med kliande hudHar du sett din häst gnugga hans svans på sitt stall och några träd, och du har hittat tagel fastnat på staketet. Din häst har uppenbarligen kliande hud, och det är upp till dig att hitta ett botemedel för det.

Diagnosen

För att behandla din häst kliande hud, är första att fastställa orsaken. I allmänhet kommer det vara en av fyra saker: flugor, parasiter, hudåkommor och en diet saknar viktiga proteiner och vitaminer. Din veterinär kan vilja till ta hud avskrapningen för laboratorieanalys.

Flugor och parasiter

Många equine hudproblem orsakas av flugor och parasiter. Ofta, hjälper avmaskningstabletter din häst och ändra flyga sprayer eller tillämpar dem oftare lindra mycket av klåda under sommarmånaderna. För hästar som är extremt känsliga för flyga biter, kan flyga ark hjälpa. Vrida hästar under natten timmar kan endast också ge lindring.

Andra orsaker

Hästar med en massa vita hår som uppvisar överdriven klåda under sommarmånaderna kan vara extra känsliga för solen. Dessa hästar kommer också utnyttja natten tur ut. Som människor uppvisar vissa hästar allergier mot mat eller material som de kommer i kontakt med. Dessa allergier anges ofta med hivelike knölar. När orsaken till allergin är hittade och tog bort, kommer att klåda sluta. Medicinska krämer och steroider hjälper också ofta. En häst med överdrivet torr, flagnande hud kan få en förändring i foder eller tillägg av kosttillskott.