mynewspapers.net

Vad gör Robin ägg ser ut?



Inget säger våren som att se en robin peta på gården, men det är något om att hitta en nest full av ljus blå ägg som alltid ger ett leende. Den amerikanska Robin har byggt Bon i grannskapet bakgårdar i århundraden, men mysteriet med varför deras ägg är blå fortsätter att blanda ihop naturforskare.

Robin ägg

Robin ägg definieras skugga, "robin's egg blue." Nyansen är nu officiella Crayola färg #97 och namnet "robin ägget blå" har varit varumärkesskydd av Tiffany och Co. Robin ägg är ljus blå, lite turkos färg och omärkta. De är ungefär 1,1 till 1.2 inches i längd och omkring 0,8 inches i bredd. Det är inte känt varför äggen är blå men tyder på att för samma anledning fåglar att boet på eller nära marken låg oftast brun eller grå ägg, den blå nyansen av ägg i träd kan hjälpa dem kamoufleras av överhängande blad och skugga.

Boet

När du försöker identifiera ägg, är en ledtråd storleken på boet och hur det är byggt. Endast den kvinnliga robin fungerar på boet, med sin näbb och fötter för att lägga till kvistar, gräs och fjädrar och hennes bröst till mjuka kuddar av lera i en solid skålformad häckar cirka sex inches över med en ihålig som passar en softball. Fadern tillbringar väldigt lite tid på boet eller grubblande äggen men kommer tillbaka för att hjälpa till med matning och skydda ungarna. Robins har blivit så vana vid att civilisationen att de ofta kommer bygger sina bon över bakdörren lampor, fönsterbrädor eller ovanpå elektriska lådor.

Inkubation

De första ägg av säsongen kommer fram i klorna på tre till fem. Om en andra koppling är som senare i sommar, det kommer vanligtvis endast har två ägg. Äggen läggs oftast en per dag. Den mor robin kommer sedan sitta på ägg, att hålla dem varma och vrida dem ofta i cirka 14 dagar efter det sista ägget är lagt.

Andra blå ägg

Bluebirds också lägga blå ägg, men deras ägg är mindre än de av robin--om storleken på en dime-- och läggs vanligen i rede som är djupare och mer cylindrisk.

Rovdjur

Robin ägg är gynnade av ormar, kråkor, nötskrikor, ekorrar och tvättbjörnar och det är inte ovanligt att se föräldrarna bombning rovdjur som kommer för nära boet. Om du hittar ett bo, det är bäst att lämna den ensam--chanser är föräldrarna inte är långt borta.