mynewspapers.net

Vad gör kvinnors hår stopp växande & sprött?

Vad gör kvinnors hår stopp växande & sprött?


Hår växer i en kontinuerlig cykel. Upprepade kemiska behandlingar och användning av hårtorkar kan skada hårsäckar och störa denna cykel, orsakar hår att vända spröd. Ärftliga sjukdomar kan också vara ansvarig för håravfall och håravfall.

Ärftliga problem

Vissa kvinnor upplever sprött hår och håravfall på grund av ett ärftligt tillstånd som kallas monilethrix. Enligt amerikansk hår förlust Association (AHLA), gör monilethrix håret att bryta lätt, ofta på baksidan av hårbotten och nacke. Svårighetsgraden av detta tillstånd kan förvärra vintertid och förbättra på sommaren.

Styling

Vissa styling metoder kan också skada håret. Kemikalier som räta, färga, curl eller vinka hår kan försvaga hårsäckarna och göra håret skört. Strama frisyrer som flätor och ponytails kan dra hår från hårbotten och, enligt Mayo Clinic, kan förhindra hårväxt på framsidan av hårbotten.

Lösningar

För en kvinna med monilethrix, kan att undvika behandlingar som hår skada som belyser och blowouts minska håravfall. Slut eller minska en destruktiv styling vana kan ge folliklar en chans att börja producera nytt, oskadat hår. Hår är svagast när det är vått, inte borsta håret tills det är torrt. Använd en detangler för att lossa knop och sedan en wide-tandad kam försiktigt träna dem.