mynewspapers.net

Vad gör jag om min man tömt våra gemensamma sparkonto?

Vad gör jag om min man tömt våra gemensamma sparkonto?


Gemensamma bankkonton är bekvämt så länge båda folk kan vara pålitliga att agera på ett rättvist sätt. Tyvärr är detta ofta inte fallet, särskilt i skilsmässa. En partner kanske vill "få även" och använda bankkonton som ett vapen. Vad kan göras om det beror på omständigheterna och typ av konto.

Fördelarna med ett gemensamt hyresrätt konto

Bankkonton i två namn är ofta kallad "gemensamma konton." Först av två olika typer av gemensamma konton kallas "gemensamma hyresrätt," som vanligtvis används av gifta par. Fördelarna är att antingen personen kan betala räkningar, och vid ett dödsfall och antar den överlevande parten automatiskt full äganderätt.

Nackdelar med en gemensam hyresrätt konto

Det finns också vissa nackdelar gemensamma hyresrätt. Främst, kan antingen person lagligen göra uttag för något ändamål utan samtycke av den andra. Så i fallet en slösare make, det finns inte någon anlita för den skadade maken.

Fördelar och nackdelar med en hyresgäster i gemensamma konto

En "hyresgäster i gemensamma" konto används främst av affärsrelationer. I en hyresgäster i gemensamma konto, måste båda parter godkänna utgifter, innebär två underskrifter på varje kontroll. Fördelen är att en partner inte kan springa iväg med alla pengar utan att begå bedrägeri. Nackdelarna är att det är olämpligt att kräva båda parter att skriva för varje, och vid dödsfall och det måste finnas ett annat avtal att styra fördelningen av tillgångar.

Vilken typ av konto och omständigheter frågor

Om ena maken tömmer en "gemensam hyresgäst" konto, det finns inte mycket som kan göras, eftersom per definition var har denna rätt. Men om kontot hade lagts upp som en hyresgäster i gemensamma konto, skulle tömning av en partner utan tillstånd från den andra vara olagligt.

Tömma ett gemensamt konto vid skilsmässor

Om ena maken tömmer ett konto i kontemplation av skilsmässa eller efter skilsmässopapperna har lämnats in, finns det dock några tillflykt. Syftet med äktenskapsskillnad är en rättvis fördelning av tillgångar och ansvar, så att innehållet i ett bankkonto, om bort eller inte, är fortfarande tillgångar och domstolen kommer att försöka fördela dem rättvist. Om ena maken tömmer kontot och flyttar tillgångar ur landet, har den amerikanska domstolen tyvärr lite tvingande makt. USA domstol maj emellertid, kunna fästa andra tillgångar i USA

Hur du skyddar dig

För att skydda dig från en förestående skilsmässa, kan du ta ut hälften av pengarna från någon gemensam bokföring och placera den i din egen individuella konto, lämnar gemensamt konto som tillhör den andra maken. Du kan också begära banken frysa ett konto och stänga några gemensamma kreditkortskonton, equity kreditlöften, värdeskåp, telefonräkningar och elräkningar.