mynewspapers.net

Vad gör jag om min diskmaskin inte fungerar?

Vad gör jag om min diskmaskin inte fungerar?


Diskmaskin har en spray arm som cirkulerar varmvatten runt dina rätter. Det uppvärmda vattnet och diskmaskin tvättmedel sanitise och rena dina rätter. Diskmaskinen torkar sedan dina rätter under torkning cykel. Medan inte vanligt, kan det uppstå problem med diskmaskinen startar. Felsöka problemet och undvika att betala för tjänsten avgifter.

Hem makt

Kontrollera ditt hem makt, särskilt om din diskmaskin var arbetande böter och plötsligt stannade. Diskmaskinen köras inte under ett strömavbrott. Vänta tills din makt för att komma tillbaka och starta om diskmaskinen. Se om du har blåst en säkring och ersätta den. Om du har effektbrytare istället för säkringar, återställa dem om de är utlöst. Kontrollera att nätsladden helt passar i uttaget. Testa uttaget med en annan apparat och se om det är levande. Ersätta eller reparera strömsladden om det delas upp eller sliten.

Dörr

Diskmaskin startar inte om diskmaskin dörren är öppen. Kolla dörr låset och se om det har brutit. I så fall ersätta det eftersom du normalt inte kan fixa denna del. Se om växeln dörren har kontinuitet. Ta bort nätsladden från eluttaget och öppna dörrpanelen. Testa komponenten med en multimeter. Få en ny dörr switch eftersom det är svårt att reparera denna del.

Motor/Timer

Om du inte har använt diskmaskinen på ett tag, kan motorn vara fast. Koppla ur diskmaskinen, och ta bort panelen viktigaste tillgång. Vrid diskmaskin motorn tills den rör sig fritt. Om det inte rör sig alls eller om det är korroderade, behöver du en ny. Timern är ansvarig för att fastställa hur länge varje komponent får ström. Diskmaskin startar inte om denna del är defekt. Ta bort diskmaskinen från strömförsörjningen och ta bort dörrpanelen. Testa komponenten med en multimeter och se om den har kontinuitet. Ersätta timern om det är defekt eftersom du inte brukar sätta fast den.

Ledningar/väljaren

Diskmaskin brukar köra om någon tråden är lös eller trasiga. Öppna upp huvudpanelen och granska alla sladdar, särskilt trådarna i dörren. Reparera eventuella lösa sladdar och byta ut några trasiga sådana. Omkopplaren kan du välja en tvagning eller torkprogram. Om växeln är trasigt, startar diskmaskinen inte. Koppla ur diskmaskinen från vägguttaget. Beroende på modell ligger omkopplaren bakom kontroll, invändig panel eller utvändig panel. Läs din manual. Använda en multimeter och testa växeln för kontinuitet. Byt ut det om det är defekt eftersom du vanligtvis inte kan reparera den.