mynewspapers.net

Vad gör flytande paraffin?



Flytande paraffin är en mycket raffinerad vit Mineralolja som är vitt, luktfritt, smaklös och vaxartad. Absoluta astronomi rapporterar att mat-grade paraffinvax--solid form av paraffin--används för att bestryka frukt för att ge det ett blankt utseende. Paraffin är ätliga men nondigestible, när den passerar genom kroppen utan att bryta. Omnipelagos.com berättar att paraffin i Förenta staterna är skild från bränslet med samma namn i Förenade kungariket, som är känd som fotogen i USA.

Terapeutiska



Paraffin bad är en terapeutisk behandling för personer med artrit, antal motion frågor, stukningar, stelhet och kronisk smärta. Fitness partihandel Online (CVE) förklarar att paraffin vax--som är billigare än paraffinolja och också är återanvändbara--sätts in i en djup tank och värmde precis tillräckligt för att smälta. När det är smält, händer och handleder, fot och fotled, eller armbågar kan doppas i vätskan. CVE varnar att personer med öppna nedskärningar eller sår, inflammatoriska hudsjukdomar, en perifer vaskulär sjukdom eller nedsatt cirkulation bör inte använda ett paraffin bad. Om i tvivel, rådfråga en läkare eller terapeut.

Laxermedel

Vad gör flytande paraffin?


Flytande paraffin, i sitt mycket raffinerad tillstånd som en vit Mineralolja, används som en laxerande för personer med kronisk förstoppning. Paraffinet passerar genom mag- och mag skrifter utan att absorberas. Enligt kvinnor klimakteriet Health Center är flytande paraffin (mineralolja) en over-the-counter alternativet som tas oralt att smörja avföring så den kan passera lättare genom tarmarna. Liksom alla laxermedel, orsakar överanvändning anal irritation och kroppens förmåga att absorbera vissa vitaminer kan bli nedsatt och leda till en svår näringsbrist.

Kosmetologi och dermatologi

Vad gör flytande paraffin?


Vit och mineraloljor skapas genom en flytande paraffin förfina processen. Paraffinolja används som blandningsläge bas för kosmetika. Viskositet och andra egenskaper kan ändras för att påverka tjockleken på baserna. Produkter som innehåller paraffinolja inkluderar enligt Fotogener hemsida, babyolja, fuktgivande lotion, solbränna oljor och hår oljor. I dermatologi används det för att behandla hudsjukdomar som eksem och som en mjukgörande. Meddela en läkare eller hudläkare om huden ska bryta ut eller ändra utseende efter användande paraffin oljebaserade krämer eller lotion.