mynewspapers.net

Vad gör Exchange avkastning på eBay menar?eBay tillåter säljare från hela världen så att andra kan bjuda på eller köpa dem lista sina artiklar. Om objektet är skadat eller inte som säljaren beskrivs, kan köpare vill returnera varan till säljaren. Även om många människor antar att avkastningen är för exportbidrag endast, att ett antal säljare exchange avkastning också så länge de har mer än en av varan i fråga.

Utbyta objekt

Utbyte returnerar uppstå när en köpare returnerar en skadad eller defekt artikel för säljaren att ersätta. Ingen återbetalning ges vanligtvis; säljaren skickar helt enkelt ett nytt objekt till köparen utan extra kostnad att ersätta punkten som inte fungerade korrekt. Köpare har normalt att ange ett skäl till att vilja utbyta ett objekt för säljaren att acceptera exchange returnera, och objektet kan provas innan utbytet beviljas om felet eller skadan inte är omedelbart uppenbart.

Säljarens Returpolicy

Om en säljare accepterar exchange avkastning oftast nämns i säljarens Returpolicy för artikeln. Vissa säljare kan inte acceptera returer alls, medan andra erbjuder både bidrag och utbyte om köpare inte är nöjd med vad de köper. Säljarna inställt återvändandepolitiken för sina artiklar för per-lista, även om många säljare som opererar en eBay store upprätthålla en konsekvent politik för återvändande för alla deras artiklar. Ingen returrätt som påstås, kan en köparen kontakta säljaren direkt för att se om säljaren erbjuder ett utbyte för en defekt eller trasiga objekt.

En artikel returneras

Innan ett objekt kan returneras för exchange, måste köparen kontakta säljaren och informera honom om att artikeln är skadad eller annat sätt defekt. När säljaren godkänner returen, måste köparen leverera artikeln till honom så att objektet kan inspekteras och ersättas. Kostnaden för frakten är normalt ansvaret för köparen, men vissa säljare kan täcka eller ersätta kostnaden för frakt om artikeln är verkligen skadade eller defekta. Efter inspektion levereras en ersättning sedan till köparen att slutföra exchange returen.

eBay köparen skydd

Köpare som inte kan returnera en artikel eftersom säljaren inte erbjuder en politik för återvändande kan fortfarande vara skyddade enligt eBay köparen skydd politik. Om ett objekt inte är i det skick som beskrivs i prospektet eller är inte artikeln som beskrevs, kan köparen lämna in ett klagomål. eBay fungerar som en skiljeman att hjälpa köparen och säljaren nå en resolution, vanligtvis återvända antingen helt eller delvis återbetalning eller utbyte för att ersätta defekt.