mynewspapers.net

Vad gör en 30-60-90 dag business plan se ut?

Vad gör en 30-60-90 dag business plan se ut?


Söka jobb kan vara en utmaning, särskilt i ekonomiska nedgången och tider av omfattande arbetslöshet. Tider som dessa lägga en hel del konkurrens för varje position. Med en 30-60-90-dagars affärsplan--inte utformade för att starta ett företag, men för att demonstrera du har en plan för din nästa karriär--hjälper dig att verkligen förstå ståndpunkten och som skiljer dig från andra kandidater.

Fördelar

Tar tid och kraft att skapa en 30-60-90-dagars plan lönar sig för både dig och din blivande arbetsgivare. Först och främst, det visar att du menar allvar med position och som arbetar för företaget. Det visar dessutom att du kan planera, arbeta självständigt och sätta upp mål. En blivande arbetsgivare kommer att bli imponerad att du redan har gjort dina läxor och inser du ska komma igång i position snabbare än en kandidat utan en sådan plan.

Jobb på gång sedan

Förutom visar en blivande arbetsgivare att du kan planera och organisera, hjälper att ha en 30-60-90-dagars plan dig att förstå jobbparametrar. Genom att definiera vad du ska åstadkomma i de tidsramarna, får du en solid uppskattning till jobb kraven. Genom att göra detta, kan du komma att inse att ståndpunkten inte är att passa. Om du bygger din plan och inse det är det perfekta jobbet, du kommer att kunna påskynda din inlärningskurva och vara en riktig bidragsgivare till ditt nya företag snabbare.

30 dagar

Avsnittet 30 dagar i din plan bör omfatta uppgifter såsom inledande möten med chefer, lagkamrater och personal (om du är i en övervakande ställning). Även slutförandet av krävs företaget träning tillsammans med ditt mål för test betyg och omdömen. Ställa in kommunikation som telefonsvarare och e-post samt lära sig företagets protokoll för varje är del av planen för 30 dagar. Om det finns vissa färdigheter som du saknar, planera att visa hur du ska arbeta för att få dem i det här avsnittet. Befattningar kan omfatta reser med andra företrädare och/eller lära sig särskilda territorium.

60 dagar

Den första delen av avsnittet 60 dagar är att granska de första 30 dagarna och se till att du uppfyllt alla uppsatta mål och rapport på de som krävs. Fortsätta att finjustera din kunskap om produkten, processer och klienter under denna fas. Pågående teknisk undersökning bör också inkluderas. Som en ny medarbetare, kan som ger en genomgång av företaget utbildningsmaterial eller erbjuder sig att förbättra dem vara fördelaktigt för din nya arbetsgivare. Prioritera dina mål och kontakta befintliga kunder och leverantörer som är lämpligt. Lämna nödvändiga rapporter och regelbundet diskutera dina prestationer med din handledare.

90 dagar

När du flyttar in i slutfasen, är det första steget att granska ursprungliga två faser och uppföljning som behövs för att slutföra de konturerade steg och mål. Denna del av din 30-60-90-dagars affärsplan är viktigast eftersom det visar att du verkligen förstår jobbet. Delta i gruppmöten och be att gå med i grupper som du känner att du kan bidra. Som du bekantar dig med din nya organisation, erbjuda sig att ta på särskilda projekt. Säljare bör nu vara prospektering och landar några nya klienter. Forskning branschorganisationer och gå med professionella grupper för att fortsätta era ansträngningar för nätverk för din nya arbetsgivare.

Få jobbet

30-60-90-dagars affärsplanen är en av de bästa sätten att utnyttja dina kunskaper för att få jobberbjudande. Din förståelse för jobbet är en stor pusselbit för rekryteraren. Tänk sitter på andra sidan av skrivbordet och försöker ta reda på vem som är den bästa kandidaten. Att ha en 30-60-90-dagars företag planerar visar att du är villig att göra arbetet som krävs för att lyckas fylla plats. Det är ett kraftfullt verktyg med stor effekt.