mynewspapers.net

Vad gör du med flis & sågspån från ekar

Vad gör du med flis & sågspån från ekar


Ek är känt för dess hållbarhet, vilket är en anledning varför ekmöbler är ansett högre kvalitet och ofta föredras av köpare. Om du har flis eller spån kvar från sågning eller bryta ner ek, använda dem i en mängd olika sätt. Chips och damm lägga näringsämnen till din trädgård, kan användas för dekorativt eller återvinnas för att göra nya träprodukter.

Mulch

Använda ek sågspån för att lägga näringsämnen till din gräsmatta eller trädgård. Fungerar det i smutsen eller strö det över din gräsmatta. Som det förmultnar, hjälper det din gräsmatta och jord behålla fukt för gräs och andra växter. Låt sågspån eller trä chips ålder för cirka sex månader innan du tillämpar den i marken. Detta åldrande förhindrar ek marker absorberande kväve som växterna behöver. Som chips eller damm ålder blir eken mindre absorberande eller sannolikt störa kväve nivåer.

Gångväg dekoration

Ek chips kommer i olika färger beroende på om de är från är röd eller vit ek. Alternativen blir större om träet var målat innan flisning. Använd antingen typ för dekoration runt din trädgård. Blanda två ger mer variation. Ek marker täcker områden utan gräs. Lat markerna ner på vardera sidan av en gångväg som en utomhus utsmyckning teknik. Fylla ibland behovet av chips på grund av nedbrytning, men annars de kräver lite underhåll.

Vin smaktillsats

Vinet har lång lagrats på ekfat. Vinmakare har nyligen börjat släppa ek marker i vinet att uppnå sin åldrande effekter snabbare och mer effektivt. Markerna behöver tas bort när vinet har åldrats och du är redo att distribuera eller dricka det men markerna kan läggas antingen under jäsningen om du gör ditt eget vin eller efter att det har plågats för åldrande ändamål. Eken kan förbättra både doften av vin och smak i tid. Detta kan inte dupliceras med andra trä sorter.

Återvinn

Lägg aldrig ek marker eller sågspån i vanliga soporna, som de kommer att göra något bra i en deponi och tar upp behövs plats. Många samhällen har program där människor återvinna deras gräsmatta och trädgårdsavfall av dumpning i grön återvinning lagerplatser som fångas sedan upp av stadens arbetare. Detta säkerställer trät inte slösas bort och upparbetat för att göra nya material, såsom golv.