mynewspapers.net

Vad gör du med Baby tomatplantor?Om din tomat frön har grodda, eller en granne gav dig en förpackning med högställd liten tomat plantor, måste du ge dem alla möjligheter att växa till stora läckra gröna växter täckt med glänsande röda mogna tomater. Vårda din tomat plantor med lämpliga gödselmedel, vatten, luft, ljus och korrekta stolpsättning metoder och de kommer att belöna dig med en grand tomat skörd.

Vatten och gödslar

Unga plantor behöver fukt och näring för att växa, men för mycket vatten och gödningsmedel kan ruttna rötterna och gör växten växer för fort, blir spinkiga och svag. Placera din lilla tomat plantorna i ljusaste fönstret i ditt hem, eller i ett växthus eller i konstgjord växt lampor. Vatten grundligt varje några dagar men tillåter det planteringsjord mix att torka ut något mellan vattningarna. Tomat frö sig kommer att ge alla de näringsämnen som växten behöver tills den har några uppsättningar av full vuxen-plantera löv; efter det, tillsätt några droppar fisk emulsion gödselmedel till vattenkanna om en gång i veckan för att ge plantorna en hälsosam mängd näringsämnen och spårämnen.

Transplantation

Till skillnad från många trädgård grönsaker gärna tomatplantor transplanteras. Transplantera dina tomater barn flera gånger till successivt större krukor, varje gång att placera växten djupare i marken så att del av huvudstam är täckt med smuts. Området av stammen under markytan kommer gro robust nya rötter, så när du sätta anläggningen ute i trädgården, det kommer att ha en omfattande starkt rotsystem redo att stödja och ge näring en uppsjö av tomater.

Härda ut

Förbereda din baby tomat växter för plantering utomhus i trädgården eller uteplatsen behållare genom en process som kallas "härdning av." Detta innebär att få anbud tomat lämnar vana till full sol och torka luftströmmar av utomhusmiljön. Skära ned på vattning och placera växterna utomhus för flera timmar om dagen, att föra dem tillbaka i på natten. För de första dagarna, placera dem i en delvis skuggig plats. Varje dag, utöka mängden solsken och den tid de är utanför. När marken har värmts för säsongen, plantera din tomat plantorna i deras trädgård eller behållaren platser, återigen sjunka huvudstam några inches under jord linjen att upprätta ett starkare rotsystem.

Transplantat

Hem trädgårdsmästare och kommersiella tomat odlare anpassar sig tekniken med ympning, traditionellt används i växande fruktträd, för att säkra sjukdom-motståndet av moderna hybrid sort växter samtidigt som det producerar läcker heirloom tomater. Välj robusta, sjukdomsresistenta grundstammen sorter som växer bra i ditt område, och heirloom äta sorter med smak egenskaper du älskar. När både grundstammen och släktklenod sorter har 2 till 4 uppsättningar av sanna blad, Välj växter med huvudsakliga stammar av samma diameter. Skär stjälkarna i båda plantor i 45 graders vinkel, sätta ihop dem och wrap med trädgårdsodling tejp eller bengraft rör. Sätta plantorna i mörkret, i fuktig jord, för 3 till 4 dagar och sedan gradvis ta dem fram i ljuset och härda dem utanför som alla andra tomat plantor.