mynewspapers.net

Vad ger naturliga hår restaurering?Många over-the-counter och receptbelagda produkter har visat sig effektiv i kampen mot håravfall, men deras resultat endast pågå så länge som leverans. Vissa naturliga lösningar kan återställa hår tillväxt samtidigt som den ger långsiktiga hälsa fördelar.

Vitaminer

Vitamin A, E och B finns i olika frukter, grönsaker och andra naturliga källor. Vitamin A hjälper kontroll olja talgproduktionen i follikeln; E hjälper till att stimulera tillväxt genom blodcirkulationen i hårbotten; och B-vitaminer som B6, B12 och Biotin hjälpa med keratinisation, den process genom vilken cellerna i hårsäcken förvandlas till protein hårstrået.

Mineraler

Naturligt är förekommande mineraler finns i växter och mjölk bra för håret. Kalcium är viktigt för keranization, som dess upptag i kroppen skapar keratin, en av de viktigaste komponenterna i håret.

Äpplen

Forskarna har valt ut en kemikalie i omogna huden av äpplen som kallas polyfenoler, som är antioxidanter som har visat sig förlänga hårets tillväxt anagenfasen och förkortat folliklarna vilande fas, vilket resulterar i ökad hårväxt. Kalium, magnesium och koppar i äpplen också främja hår tillväxt och en sund hårbotten.

Örter

Alger, kelp och alger innehåller antioxidanter, aminosyror, vitaminer och mineraler som stöd i hud reparation och hår restaurering. Nässlor har visat sig hämma testosteron förvandlas till DHT, det hormon som orsakar håravfall hos män. Nässlor är ofta kombinerade med Sågpalmetto att återföds ständigt hår.

Kost och livsstil

Förändra din livsstil för att inkludera en hälsosam kost rik på vitaminer, mineraler och proteiner kommer att gynna din hår samt allmänna hälsa. Protein rik kost är fördelaktigt eftersom protein är hårets viktigaste byggstenen. Styra stress genom motion kan också hjälpa stoppa håravfall, eftersom stress bidrar till hormonella och kemiska obalanser som orsakar hår att falla.