mynewspapers.net

Vad frön växa snabbast?

Vad frön växa snabbast?


Medan vissa växter är långsam till spira och nå full höjd, finns det snabbväxande växter som snabbt fyller din trädgård med bladverk. Om blommor, buskar, träd eller grönsaker, det finns många snabbt växande alternativ för även den mest otåliga trädgårdsmästare.

Snabbväxande växter

Rajgräs fröna gror i tre till fem dagar. Dess frön etablera snabbt in torv för en gräsmatta. Solrosor är kända för deras snabba grobarhet och snabb tillväxt till en jätte stjälkar och lysande blommor. Solros plantor växer märkbart större varje dag, så småningom nå så hög som 12 fot. En annan snabb blomman är morgonen härlighet, som sträcker sig dess vinstockar i en hög växt i några veckor, så småningom bilda blommar i lila, blå och många andra färger.

Snabbt växande ätbart

Några små frön av en snabbt växande grönsak mogna till en ätligt skörd inom en månad. Rädisor är en av de snabbaste grönsakerna. Rädisor bildar tjocka, gröna blad med skördas lökar i tre till fem veckor. Squash växter växer snabbt och kan ta över en trädgård inom veckor, även om frukt inte kanske är redo för en lång tid. Trots dess små fröna, senap växter ur snabbt grobarhet och täcka lätt marken inom fyra till fem veckor, så småningom mognar till en stor buske.

Snabbväxande träd

Snabbväxande träd är idealiska om du är otålig med träd som ta år att få höjd. Eastern cottonwood är den snabbast växande trädet i USA, även om den har ett kort liv. Weeping willow, aska och silver lönn träd snabbt odlare som ger bra skugga. Snabbväxande träd är ofta mer sprött och ömtåliga, vilket gör dem mottagliga för stormskador.

Tips och varningar

Släpps ut plantor på en värme matta eller annan varm plats snabbare groning. Varma temperaturer allmänt snabbare groning, även om olika typer av växter föredrar olika temperaturer. Gräs och många andra växter växer snabbt svar på massor av fukt, men är behoven specifika för varje art. Snabbväxande växter kräver uppmärksamhet på beskärning och skötsel och kräver mer underhåll än långsamt växande grödor. Landskapet vid plantering tid kan variera kraftigt från utseendet några månader senare.