mynewspapers.net

Vad färger samordna med lavendel?Lavendel anses en mjuk, ofta kvinnliga, färg. Det associeras med lugnet och ingår ofta i bröllop design beror på hur väl det blandas med andra färger. De färger du väljer att samordna med lavendel som du dekorera kommer avgöra vilken stil med din inredning.

Kompletterande

Med en kompletterande färg med lavendel skapar en fet, dramatisk look. Kompletterande färger finns mittemot varandra på färg hjulet. Eftersom de har ingen annan färg gemensamt, är kompletterande färger motsatser av naturen. Lemon yellow är kompletterande färg till lavendel.

Split-kompletterande

En annan fet utseende är att par lavendel med en eller båda av färgerna på vardera sidan av citrongult, som kallas en split-kompletterande färgsättning. Lax apelsin och mint grön ge split-kompletterande möjligheter. Dessa mycket olika nyanser skulle fungera bäst tillsammans i en modern inredning.

Liknande

Liknande nyanser är de hittade bredvid varandra på färg hjul arbetar unisont på grund av att de delar en gemensam färg. Till exempel, är ljusblå och rosa analogt med lavendel. Lavendel och ljusblå båda har färgen blå vid deras bas medan lavendel och rosa delar färg röd. Analoga färger fungerar bra i en traditionell inredning.

Monokromatiskt

Ett monokromatiska färgschema uppnås genom skiktning i olika nyanser av samma färg. Lavendel, aubergine, violett, druva, indigo, plommon, orkidé och lila kan alla användas i ett utrymme för maximal visuell effekt.