mynewspapers.net

Vad en Claddagh Ring symbolisera?

Vad en Claddagh Ring symbolisera?


En Claddagh ring (uttalas UCK-dah) är den traditionella vigselringen av Irland sedan 1600-talet. Traditionellt, är ringen en släktklenod arv från mor till dotter. Ringen har en design av ett hjärta knäppta händer, med en krona på toppen.

Historia av Claddagh ringen

Förklaringen är att en infödd i Galway fiskeby Claddagh, kallas Richard Joyce, såldes som slavar. Han såldes så småningom till en morisk guldsmed som lärde Joyce hans konst. När konung William III förhandlade återlämnande av alla slavar, återvände Joyce till Irland med första Claddagh ringen, även om guldsmeden erbjöd honom halva sina pengar och sin dotters hand i äktenskap. Han gav ringen till sin sanna kärlek i Irland, som väntade sin återkomst.

Vad Design innebär

Hjärtat på ringen symboliserar evig kärlek mellan två människor; händerna representerar lojalitet; och kronan innebär lojalitet och trohet. Medan det brukade bara funktion som en vigselring, är det nu en gemensam symbol för vänskap.

Hur det bärs

Du kan bära Claddagh ringen på fyra olika sätt, som symboliserar olika saker beroende på handen är det på och hur ringen står inför. Om bärs på vänster hand med toppen av hjärtat som vetter mot up/out (mot nageln), symboliserar det bärarens engagemang. men om ringen är på samma finger, men ringen är vänd nedåt eller i mot knogen är bäraren traditionellt gift. Om bärs på höger hand med hjärtat uppåt, betyder bäraren överväger kärlek, även om de är slitna nedåt personen inte vill starta en relation.