mynewspapers.net

Vad Desludging en septitank?

Vad Desludging en septitank?


Nästan en fjärdedel av amerikanska hem utnyttja en septisk system att behandla deras avfallsprodukter. Avfall flödar in i en slamavskiljare och sedan avslutar för att tömma fälten i marken. Slam är uppbyggnaden av fast avfall i septitank. De sludging, eller borttagning av slam, krävs regelbundet.

Slam

När flytande och fasta avfall lämnar sänkor och toaletter i hemmet, hamnar den i en underjordisk septitank. Fast avfall---toalettpapper, matrester och mänskligt avfall---sjunker till tank golvet och blir slam. När slammet tar upp 30 procent av septitank, måste tanken vara de sludged. Detta kräver avlägsnandet av fast avfall av en kvalificerad professionell.

Pumpa

Rutinmässig pump-outs är det enda effektiva sättet att de slam en septitank, enligt Environmental Protection Agency (EPA). En årlig inspektion hjälper dig att avgöra när det är dags att anlita en certifierad avloppsvatten behandling företaget att pumpa slammet ur din septitank. EPA rekommenderar ett pumpande schema av mellan tre till fem år.

Tillsatser som

Tillverkare av kemiska och biologiska tillsatser säga deras produkter kan de slam en septitank. Även om företag som RID-X inte gör anspråk på sina produkter rensa ut slamavskiljare helt, säger de dessa tillsatser minska pump-out frekvens. EPA och Washington State University godkänner att dessa tillsatser är inte användbara och, i vissa fall kan vara skadligt för septisk systemet.