mynewspapers.net

Vad betyder varningslampan gult utropstecken på en Volkswagen bil?

Vad betyder varningslampan gult utropstecken på en Volkswagen bil?


Volkswagens har två indikatorlampor för instrumentpanelen som ser ut som utropstecken. De ligger båda på vägmätaren, och var och en har en annan betydelse.

Däcktryck

Det gula utropstecknet nära centrum av vägmätaren ser ut som ett utropstecken omges av parenteser. Detta ljus innebär att du bör kontrollera din däcktryck. När du har kontrollerat luften i däcken och åtgärda eventuella problem, tryck på "Set" knappen på instrumentpanelen. Ljuset ska försvinna.

Lätta frågor

Utropstecknet nära övre högra sidan av vägmätaren omges av en cirkel. Det finns linjer kommer bort av denna cirkel. Detta ljus betyder att du har en lampa ut någonstans. Kontrollera din strålkastare, bakljus, dimljus och alla andra lampor och Ersätt alla utbrända ljus.

Varning

Om dessa lampor inte går när du har provat att lösa problemet själv, ta din Volkswagen till en licensierad mekaniker direkt. Att köra med trasiga lampor är inte bara olagligt i de flesta stater men farligt för dig och andra på vägen. Däck med otillräcklig trycket kan brista, särskilt i varmt väder eller på motorvägen.