mynewspapers.net

Vad betyder "Trend nu" på Yahoo?

Vad betyder "Trend nu" på Yahoo?


Yahoo! erbjuder en ledande sökmotor och en mängd olika webbaserade tjänster. De översta Yahoo! sökresultat för dagen visas i avsnittet "Trend nu" i Yahoo!'s hemsida. Detta ger en snabb översikt över de populära ämnena för dagen. Klicka på en av de trender nu ämnena tar dig till Yahoos söksida. Avsnittet trend nu kallades tidigare "Populära sökningar" och uppfyller samma funktion.

Yahoo! Sök

Yahoo! söker på hela nätet och filtrerar resultatet efter datum, område eller typ av media, såsom böcker, videor eller bilder. Från och med mitten av 2011 är Yahoo! den näst mest populära sökmotorn över hela världen. Given Googles jätte marknadsandel--nästan 84 procent av den globala sökmotorn marknaden--översätter detta till något under 7 procent av den globala marknaden.

Trend nu: Top sökresultat

Yahoos hemsida innehåller ett avsnitt markerade trend nu visa upp en ögonblicksbild av de 10 mest populära söktermer vid varje given tidpunkt. Varje sökning är en länk som du kan följa till Yahoo! s sökresultat på detta tema. Till exempel om det mest använda sökordet var "Miljö", skulle detta visas i en kortplats; Klicka på länken tar dig direkt till ett Yahoo! Sök på ordet "Miljö." Söktermer kan bestå av flera ord.

Trend nu: Nyhetsblogg

I maj 2011 lanserade Yahoo! en dagliga nyhetsblogg, även kallad trend nu, som bygger delvis på dagens top sökresultat, dels på vad som delade via Facebook och Twitter och delvis på de senaste nyheterna och aktuella händelser. Denna blogg har artiklar om ämnen av intresse för Yahoo! sökanvändare, samt video nyhetssändningar och länkar till webbplatser med ytterligare information.

Liknande tjänster

Andra webbplatser också Visa populära sökningar med hjälp av sökmotorer i samband med webbplatsen. Exempelvis Microsofts MSN hemsida belyser fem bästa resultaten på Bing!, en sökmotor som ägs av Microsoft. Google erbjuder Google trender, som låter dig se populariteten av en viss Sök ämne. Google Trends huvudsidan visar de översta 10 sökningarna på Google då.