mynewspapers.net

Vad betyder rosa nejlikor?

Vad betyder rosa nejlikor?


Rosa nejlikor är bland världens mest populära blommor och Lagerhålles kontinuerligt av florister över hela världen. Alla blommor sägs ha menande, men rosa nejlikor är välkända och allmänt erkända som laddad med symbolik. Innan du ger dem eller ha dem, är det viktigt att veta vad rosa nejlikor menar.

Historia av blommiga språk

Blomma betydelser var populariserade i Europa på 1700-talet, en modefluga som plockade upp i det engelska hovet och utspridda bland andra länder i regionen. Älskar funktioner tungt i många olika blommiga betydelser, men några blommor är kopplade till olika helgdagar och händelser. Historiskt sett har få blommor att förmedla allt från önskemål lycka till hemligheten, brinnande kärlek.

Nejlika ursprung

Nejlikor har odlats purposefully i tusentals år. Gamla grekerna använde blommorna i ceremoniella kronor, som är från där namnet "nejlikan," liknande till kröningen, härledas. Antika Rom används också blommorna hyllningar till gudar. Varje färg av nejlika--från djup röd till vit--har sin egen mening, men rosa nejlikor har utan tvekan dök upp i mer litterära och historiska referenser. En legend höll att nejlikor blommade under och efter döden av Jesus Kristus, en förgrundsgestalt i kristna religioner. Nejlikor har använts inte bara att förmedla innebörd. Blommorna har också använts att skapa helande potions, färgämnen och smakämnen för mat och sprit.

Typer

Dianthus caryophyllus, mer känd som nejlikor, används ofta i blomsterarrangemang, boutonni res, corsages, buketter och inredning. Tre typer av nejlikor används oftast av florister: storblommiga blommor, som har en Blom per blomma; Mini-nejlikor eller "spray" nejlikor, som små blommor blomma i många klasar; och dvärg nejlikor, som är ännu mindre än den mini sorten av anläggningen.

Funktioner

Nejlikor blommor blomma med fem kronblad och varierar i färg, växer i flera nyanser av rött, rosa, lila och vitt. Blommorna, nå vid full mognad, 2 till 3 inches runt. Blomblad har en något räfflad eller grov-edged utseende. Native till Eurasien, nejlikor odlas nu runt om i världen. Blomma blommar är härdiga och anläggningen är lätt att odla, bidrar till att göra nejlikor ett populärt val bland florister och trädgårdsmästare.

Betydelser

I den ursprungliga Europeiska språket av blommor ges nejlikor i valfri färg till kvinnor att symbolisera lycka. Blomman är i dag den nationella symbolen för Slovenien att företräda kärlek till nyfödda barn. Nejlikan är också Ohio state blomma, och är den födelse blomman för januari månad. I modern tid, har nejlikan blivit en symbol för mors dag att representera unforgotten eller oförglömlig kärlek. Rosa nejlikor betyder "Jag kommer aldrig glömma dig," varför de har blivit populär som en mors dag present eller dekoration.