mynewspapers.net

Vad betyder .pk efter en aktiesymbol?

Vad betyder .pk efter en aktiesymbol?


Den. PK efter en aktiesymbol anger beståndet är ett "rosa sheet" lager. Termen rosa arken är en rest från dagarna innan aktiekurser var tillgängliga från elektroniska källor. Aktiekurser för de mest spekulativa bestånd var tryckt på rosa papper. En investerare som är intresserade av en rosa blad lager skulle gå till sin lokala mäklare och leta efter de rosa papperslappar på receptionen.

Identifiering

Rosa blad lager--de citerade med en. PK--handel med over-the-counter (OTC) marknaden. OTC bestånd är de som inte visas på de stora bestånd börserna New York Stock Exchange eller NASDAQ. Det finns en separat elektronisk offert för rosa blad bestånd. Enligt webbplats OTC-marknader, pink sheets är den tredje mest spekulativa nivån av OTC aktiemarknaderna.

Betydelse

Rosa lakan bestånd är från företag som inte har att möta någon förteckning över eller företagets krav. Högre nivåer för OTC aktiemarknaden, OTCQX och OTCQB, kräver företag att möta de minsta rapportering och registreringskrav. Om ett lager är ett rosa blad företag, är det inte registrerat hos US Securities and Exchange Commission (SEC).

Funktion

Marknaden för rosa blad lager underhålls av mäklare som agerar som marknadsgaranter för specifika aktier. En marknadsgarant är villig att köpa eller sälja visst rosa blad frågan på det citerade budet eller säljkurser. Över disk skall lager, inklusive rosa blad lager, noteras med en köpkursen, vad köparen har antytt att han kommer att betala och en säljkurs, vad en säljare kommer att acceptera för att sälja aktien. Skillnaden mellan priserna som kallas den bid/ask spread.

Överväganden

En investerare som vill köpa en rosa blad lager bör kontakta sin mäklare att kontrollera tillgängligheten av aktier. En online aktiemäklare rabatt kanske inte kunna fylla en order på en. PK lager genom mäklarens online handelssystemet. Innan du lägger en beställning för en rosa blad lager, bör investeraren titta på den bid/ask spread och den genomsnittliga Aktieomsättning av beståndet. En beställning för en annan gräns pris, stort antal aktier, kan ta lång tid att fyllas.

Varning

Rosa blad bestånd är de mest spekulativa bestånd finns i den amerikanska aktier i pink sheets kan användas att lura investerare ur sina pengar av skrupelfria mäklare. SEC konstaterar att det finns mycket liten eller ingen opartisk information tillgänglig på dessa företag.