mynewspapers.net

Vad betyder netto årsinkomst?

Vad betyder netto årsinkomst?


Det finns två typer av inkomster: brutto och netto. Bruttoinkomst är årslönen en person tjänar. Det används för att fastställa beskattningsbar inkomst och för beviljande av lån program. Bruttoinkomst är mycket annorlunda än nettoresultat, vilket är en mycket mer användbar siffra för budgetplanering.

Definition

Nettoresultatet är i grunden en persons nettolön. Det är hans inkomster för en löneperiod minus alla skatter eller andra set avdrag från sin lön. Dessa andra avdrag kunde omfatta sjukförsäkring, pensionering bidrag, exekutiv domar eller stöd betalningar.

Räkna årliga nettointäkter

Netto årsinkomst är hur mycket en person faktiskt rensar under loppet av ett år. Den bestäms genom att beloppet som nettolön för en löneperiod och att multipliceras med antalet betalningsperioder på ett år. Exempelvis om en person betalas ut varannan vecka, kan då hon bestämma sin årliga nettointäkter genom att multiplicera sin nettolön belopp av 26. Det här fungerar bäst om hennes check är för samma belopp varje löneperiod.

Budgetering

Medan många människor ser på sin årliga bruttoinkomst när du tar ett jobb och bestämma sin månadsinkomst, nettoresultatet är mer värdefull siffran att undersöka. Ett jobb att göra £ 39 000 om året kan verka som mycket pengar, men om en person tjänar detta belopp är i en 28 procent skatteklass, måste betala staten och lokala skatter uppgår till 5 procent, tillsammans med bidrag till hälso-och sjukvård att £ 39 000 ett år bruttolön förvandlas till ett mycket mindre belopp--närmare £25,025. Som räknas inte några andra möjliga avdrag såsom pension eller barn stöd. I dessa fall kan årliga nätet vara mindre än hälften av den årliga bruttoinkomsten.

Effekter av lån

Även långivare använder bruttoinkomst för att räkna den högsta stöd och lånebeloppet för någon typ av lån inklusive hem och auto lån, måste en potentiell husägare verkligen hålla ett öga på hennes nettoinkomst när man tittar på den sanna effekten av ett lån. Hon vet vad sin nettolön är, som bestämmer hennes faktiska budgeten. Ett hem eller bil som är prisvärd på papper via bruttoinkomst kan bli en kvarnsten efter alla skatter, bidrag och avdrag tas från hennes lön. En 28 procent inteckning betalning baserad på bruttoinkomsten blir en 39 procent inteckning betalning baserad på nettointäkter på en 28 procent skatteklass.