mynewspapers.net

Vad betyder kreditkort APR?

Vad betyder kreditkort APR?


Initialerna "APR" står för "årliga räntan", så en kreditkort APR är räntan du betalar årligen. Det finns olika typer av APRs och beloppet kan variera kraftigt mellan olika kreditkortsföretag. Om du har ett kreditkort, bör du förstå vad den effektiva räntan är så kan du försöka få en bättre affär.

Definition

Kreditkort APR innebär den effektiva räntan, eller räntebeloppet kortinnehavaren betalar per år utöver sin vanliga balans. Det finns ingen standard APR kreditkort industrin. Procentandelen kan variera kraftigt mellan olika kreditkortsutfärdarna och även enskilda konton från samma företag.

Typer

Det finns två typer av kreditkort APR: fasta och variabla. En fasta APR hjälpmedel procentsatsen ändras inte utom under speciella omständigheter. Det kan ändra om du begär en minskning från kreditkortsföretaget och det beviljas, eller om du gör något som gör det möjligt för bolaget att anskaffa den effektiva räntan enligt ditt avtal, som göra en sena betalningar. En variabel APR varierar baserat på räntesatsen som prime.

Priser

Fast kreditkort APRs kan variera från 0 procent för ett introduktionserbjudande eller annan speciell befordran till mer än 20 procent för högrisk kunder. Det vanliga priset baseras på din totala kredithistoria och din betalning historia med viss kreditkortsföretaget. Du kan få tillfälliga specialerbjudanden, eller du kan ringa kortutgivaren och begära ett bättre pris om du har varit en bra kund. Variabel APRs är vanligtvis en viss över den nuvarande prime-räntan, som tre punkter över prime.

Överväganden

Om du har kreditkort med höga APRs och har en god kreditvärdighet, shoppa runt för kort med lägre priser. Ring din kreditkortsutfärdare och fråga om det kommer att matcha de bästa erbjudande du hitta. Om företaget vägrar, kan du öppna ett nytt konto med en lägre APR och överföra saldot till där. Du kanske kan hitta ett kreditkortsföretag som ger dig en låg APR för en bestämd tid om balans överföring.

Varning

När du registrerar dig för ett kreditkort med en låg årsränta, Läs noga igenom ditt avtal att förstå de omständigheter under vilka emittenten automatiskt kan höja den. Dessa kan omfatta en sen betalning eller gå över din kreditgräns. Också, kolla den effektiva räntan för förskott, eftersom det ofta betydligt högre än den effektiva räntan för inköp.