mynewspapers.net

Vad betyder en svullna hälsenan?En svullna hälsenan är ett symptom på Achilles Tendinit och gemensamma bland löpare, medelålders individer och de bara börjar ett träningsprogram.

Överväganden

Achilles Tendinit inträffar när senan utsätts för små tårar som följer av fysisk aktivitet. När hälsenan tårar, det ofta sväller, blir mindre flexibel och smärtsamma vid beröring. En svullna hälsenan indikerar nästan alltid Achilles Tendinit.

Orsakar

Hälsenan kan bli svullen på grund av ett antal faktorer. Överanvändning av senan är vanligtvis skyldige. Överanvändning kan resultera från att utöva utan ordentlig uppvärmning och varm-down eller överdriven motion. Kör upp backar, kör med dåligt passande eller nya skor och gör "för mycket för tidigt" kan leda till svullnad av hälsenan.

Betydelse

Vad detta betyder är att individer med en svullna hälsenan måste avbryta någon fysisk aktivitet som orsakar ökad smärta. Dessutom är en till två dagar efter svullnaden börjar, det viktigt att få mycket vila och is senan i 20 minuter varje timme. När träningen återupptas, är det viktigt att korrekt uppvärmning före och varma ner innan och aktivitet så hälsenan är fullt utsträckt. Detta förhindrar ytterligare försvårande senan.

Förebyggande

För att förhindra tårar av hälsenan, är det viktigt att stretch och värma upp innan du startar en högintensiva träningspass. Löpare bör börja med en långsam jogga efter varmkörning och öka kör intensitet gradvis. Kalv-stärkande övningar kan också bidra till att stärka hälsenan, minska risken för skada. Efter en aktivitet är det viktigt att ge tillräckligt med tid för kroppen och senan att återvinna. De som bara börjar ett träningsprogram kommer vill tillåta en till två dagar mellan träning att undvika overexerting deras hälsenan. Anti-inflammatorisk medicin kan bidra till att minska svullnad och smärta, att tillåta en person att återvända till sin motion rutin snabbare.

Varning

En svullen Achilles senan kan bli kronisk Achilles Tendinit eller kan så småningom leda till en full tår om de lämnas obehandlade. Om du hälsenan är fortfarande svullen under mer än två veckor, är det viktigt att kontakta din läkare för möjliga behandlingsalternativ.