mynewspapers.net

Vad att bära till en kapten bollen på en kryssning

Vad att bära till en kapten bollen på en kryssning


Som kryssningar blivit mer populära, har de flesta kryssningsrederier en föreslagen klädkod för stora matsalen och formella nätter. De kanske inte alla har en funktion kallad en kapten Ball, men många kryssningar drivs av mer traditionella linjerna låg på minst en formell boll eller middag-dans som kaptenen deltar. Medan de flesta kvällar smart casual är acceptabelt klänning för stora matsalen, formella kvällar kan du dra nytta av de glamorösa omgivningarna och chansen att klä upp.

Män

Formalwear består vanligt av en middag kavaj och fluga med mörka byxor, eller en mörk kostym. Bärs med vit skjorta, slips och eventuellt en Maggördel, kommer att en man vara lämpligt klädd för de mest formella sammanhang. En skotte får bära sin klänning kilt. Jackor är inte alltid nödvändiga, men de flesta män bära dem på formella nätter. Finskor är obligatoriskt. utbildare, sandaler och flip-flops är definitivt inte godtagbara.

Kvinnor

Kvinnor kan gå alla ut med en aftonklänning eller bollen klänning, cocktail klänning, byxa kostym eller kväll avskiljer med en lång kjol. Detta är det dags att bära din mest glittrande smycken och väska en kväll. En kväll jacka eller wrap är en bra idé, eftersom middagar eller boll rum är luftkonditionerade. Om du tänker ha en ansiktsbehandling eller manikyr innan bollen, boka i god tid.

Andra formella kvällar

På sju natt kryssning arrangerar fartyget normalt två formella nätter, av vilka kommer vara kaptenens boll eller en formell middag-dans. Du kan också ha turen att få en inbjudan att äta vid Kaptenens Bord, där formella slitage krävs alltid. Det är helt acceptabelt för en kvinna att bära samma outfit till flera formella tillfällen.

Överväganden

Bagaget ombord är inte inom en viktgräns som, om du flyger till och från port ha i åtanke kan att festkläder vara tunga. Både män och kvinnor kan hyra formalwear i förväg och vissa företag som hyr kommer att leverera den till fartyget för dig. Det finns även alternativa dining arrangemang för passagerare som inte väljer att delta i formella nätter.