mynewspapers.net

Vad äter ödlor i naturen?

Vad äter ödlor i naturen?


Ödlor är den största gruppen av reptiler med omkring 5 000 arter kända. De har också hittats på alla kontinenter utom Antarktis. Ödlor äter många olika saker i naturen och kostvanor varierar beroende på art och miljö. Eftersom ödlor kan leva i öknar, våtmarker, skogar eller på slätter, beror vad de äter ofta på vad som finns.

Insekter

Många olika arter av ödla äter insekter i naturen. Typ av insekter varierar beroende på plats. Syrsor, flugor, maskar, gräshoppor, myror, spindlar och kackerlackor är mycket vanliga livsmedel för ödlor, inklusive geckoödlor, eftersom de är så rikligt i naturen. Små ödlor inklusive skinkar och staket ödlor anses värdefulla runt bostäder eftersom de äter termiter och andra insekter som orsakar skada. Vissa insekter--eldflugor, till exempel--är faktiskt giftiga för vissa ödlor.

Ägg

Det är inte ovanligt att ödlor att stjäla däggdjur ägg från Bon av andra djur. Ägg är lätt att fånga och kräver inte mycket ansträngning för ödlor att stjäla. Vilken typ av ägg de stjäla beror på arten av de djur som lägger ägg i deras livsmiljö. Gila monsters är ett exempel på en art av ödla som stjäl ägg för mat.

Andra ödlor och kött

Vissa arter av Ödlor äter andra ödlor, inklusive sina egna arter. Collared ödlor är en ödla som äter andra ödlor som en huvudsaklig del av kosten i naturen. Ödlor äter andra ödlor också ofta äter insekter och andra former av kött. Möss, småfåglar, små ormar och lätt fångas gnagare offer ofta faller för ödlor.

Frukter och växter

Några ödlor som gröna leguaner äter inte kött men är strikt växtätare. Andra Ödlor äter insekter och andra former av kött, men också att komplettera sin kost med växter. Till exempel i naturen, gröna leguaner äter blommor, blad, bär och ung växt skjuter.