mynewspapers.net

Vad äter möss?

Vad äter möss?


Möss är huvudsakligen växtätare djur, även om tillfälle kan leda dem att äta nästan vad som helst, särskilt i extrema situationer där inget mer passande är tillgängliga. Detta gäller särskilt för staden möss, som har anpassat sig till foder på människans matrester och bli delvis beroende av sopor och mänskliga avyttringar att mata på en regelbunden basis.

Vilda möss

I naturen äter de flesta möss oavsett vegetationen är tillgängliga, inklusive fallna frukter och frön. Beroende på säsong och området där de bor, kan dessa innehålla allt från barken till lampor eller rötter, havre, majs eller även potatis och svarta bönor. På vintern, kommer att möss gräva igenom snön för att nå gräs eller groddar.

Köttätare

Vissa möss, som vit-fots arter, är allätare och äter insekter eller kött scraps, om tillgängligt. Gräshoppa musen är nästan uteslutande köttätare. Inte bara gör denna art äter kött, men det är också utmärkta jägare, livnär sig främst på gräshoppor, små insekter och även några små däggdjur eller andra gnagare.

Överväganden

Möss som bor på landsbygden, nära gårdar eller grödor, ofta ge dig närmare och plocka sopor eller mat försäljningsvinster. Om majs, vete eller andra typer av "over-the-mark" grödor som odlas, är de benägna att livnära sig på som. Eftersom de kan klämma genom mycket små öppningar, är de också sannolikt att livnära sig på frön, lökar eller grödor som är under lagring eller som lufttorkas.

Förebyggande/lösning

Sällskapsdjur möss ska matas kommersiella pelleterat mat eller rena frön, som innehåller alla nödvändiga näringsämnen för optimal hälsa och vård. Kosten kompletteras bäst med färska grönsaker, som möss ibland resistenta mot vatten och grönsaker kommer att ge tillräckligt flytande för att hålla dem hydratiserade.

Varning

Vissa livsmedel, inklusive några vanliga grönsaker är giftiga för möss och bör aldrig ges till pet-möss, särskilt baby ettor. Avokado är särskilt giftigt, men senapsfrön, godis, kaffebönor och choklad kan vara lika farligt, beroende på mängd och koncentration.