mynewspapers.net

Vad äter kameleonter?

Vad äter kameleonter?


Kameleonter har en viss fascination för människor – främst på grund av vissa typer förmåga att ändra färg och mönster. De gör detta både för parning och varning ändamål, och att kamouflera sig själva för att undvika rovdjur. De har också långa tungor som de sveper ut ur deras munnar till långa avstånd att fånga mat. De finns i naturen i Afrika och Madagaskar men har blivit populära husdjur. På grund av rymlingar kan de ibland hittas i naturen i delar av USA. Men vad äter de?

Maskar

Mealworms, larver, hornworms och vissa andra typer av maskar äts vanligen av kameleonter. De är, naturligtvis, långsammare flyttar än andra typer av livsmedel så är ett bra val för yngre kameleonter att de skall lära sig att fånga mat innan vi går vidare till snabbare flytta buggar.

Syrsor

Detta är basföda för många sällskapsdjur kameleonter eftersom de är lätta att hantera i större mängder. Dessa matas oftast på potatis eller morot och du bör se till att de utfodras före till din kameleont. De utfodras också med live och människor damm ibland kalcium eller vitamin pulver på syrsorna innan du sätter i tanken att öka den kameleont halter av näringsämnen. Du kan också sätta i gräshoppor om du kan hitta dem.

Flygande insekter

Normala hus flugor och andra bevingade buggar som bananflugor kan ätas av en kameleont, men undvika stickande insekter som getingar och bin av uppenbara skäl. Wax malar som växer från vax maskar – eller larver – kommer att vara lätt slukade upp av din kameleont, så om några av dina larver går på att förvandla till nattfjärilar, oroa dig inte, de kan fortfarande ätas.

Vegetation

Vissa arter av kameleont som den beslöjade kameleonten äter gröna bladgrönsaker, vattenkrasse och lite riven morot. Du ska hacka grönsakerna upp små och blanda dem med de levande insekterna innan blandningen i en skål i tanken. Prova och se till att insekterna inte kan fly från skålen.

Större djur

Vissa större sorter av kameleont äter andra ödlor och små däggdjur. Vissa kameleont ägare mata sina husdjur nyfödda möss, men många kameleonter kommer inte äta dem.