mynewspapers.net

Vad äter hinduer?

Vad äter hinduer?


Hinduismen anses vara världens äldsta levande religion och är idag den tredje största religionen i världen. För religiöst observant hinduer, har diet länge varit oupplösligt sammanflätade med religiösa sedvänjor och uppfattningar i inte bara vad de äter, utan hur de äter. En gemensam hinduiska säger är, "mat är Gud", och hinduer ta det gamla talesättet "du är vad du äter," mycket bokstavligt.

Geografi

Den hinduiska religionen uppstått främst från Indien, länge kallas Hindustan. Indien ligger i Sydostasien, gränsar Bangladesh, Kina, Pakistan, Nepal, Burma, Bhutan och Afghanistan, och de flesta av Indien kvittas mellan Arabiska havet och Bengaliska. Medan den största koncentrationen av hinduer kan hittas i denna region, finns folk efter den hinduiska religionen över hela världen.

Funktioner

Medan hinduismen är oftast kopplad till vegetarianism, äter de flesta hinduer kött med måtta. Norra köket är influerat av Centralasien och ris är en stapelvara med lamm i gräddsås. Brist på färska grönsaker på den västra kusten lett till utbredd användning av inlagda livsmedel och behåller med fisk och skaldjur. I söder är sötsur rätter med kokos, nötter, ris eller vete populära. I östra Indien, risrätter blandat med bambu rännor, kan tunga yoghurt eller grädde såser hittas. I hela Indien, är livsmedel starkt kryddad med frön och kryddor som har hälsa eller medicinska fördelar.

Funktioner

Enligt hinduiska skrifterna är hinduer att följa yama (bra principer). Yama säger hinduer är att respektera allt liv, eftersom allt liv är heligt. De är att leva nonviolent liv, som de sträcker sig till att inte skada djur för mat så mycket som möjligt. Hinduisk lag anges att äta animaliskt kött är inte en synd, men avstår från det "bär större frukter." Yama rekommenderar också en måttlig aptit. Livsmedel i bör inte vara överdrivna eller fancy, och de bör vitalising till kroppen.

Effekter

Hinduiska läror föreslår att Sudha Ahara (renhet i kost) är nödvändigt för att rena kropp och själ. Genom att följa en mestadels är vegetarisk eller strikt vegetarian, kost, hinduer levande principer ickevåld och skydd av liv och jorden. De tror att iaktta dessa principer med deras val av mat kommer att bidra till livslängd, lycka, styrka och hälsa. Livsmedel erbjuds alltid till gudarna först, så att de är välsignade när konsumeras.

Identifiering

Hinduer instrueras av Bhagavad Gita, deras heliga skrifter, att äta bara hälsosam, ren mat som är färska och enkelt preparerade, och att äta dem i måttlig portioner. Nöt- och fläskkött kommer inte hittas i hinduiska fare. Konsumtionen av nötkött och griskött är strängt förbjudet eftersom korna anses helig och grisar orena. Alltför stimulerande livsmedel, såsom alkohol, vitlök och lök, är också begränsad, om inte undvikas helt och hållet. Mejeriprodukter, men är ett livsmedel av liv och används generöst eftersom de tros öka andlig renhet.