mynewspapers.net

Vad äter grodor i regnskogen?

Vad äter grodor i regnskogen?


Regnskogen är hem till en mängd olika grodarter. Några av dessa grodor är giftiga och bjärt färgade att avvärja predatorer, men några rovdjur är immun mot dessa gifter. Andra grodor äts av ett utbud av rovdjur i alla stadier av deras livscykel, med fisk som äter groda ägg och grodyngel och fåglar och ormar äter vuxna grodor.

Ormar

En orm i synnerhet, Leimadophis epinephelus, finns i regnskogen och bara äter grodor. Det ska kunna äta dödligt gift dart grodor på grund av ett motstånd mot deras hud toxiner. Denna orm är den enda rovdjuret av vuxen gift dart grodor, men är en av många rovdjur i andra grodarter. Gift dart grodor göra sitt gift genom att äta giftiga brand myror och andra leddjur i regnskogen. I fångenskap, gift dart grodor matas giftfri feeder insekter och är helt ofarliga. I detta tillstånd, kan de vara föregick av nästan vad som helst.

Fåglar

Många grodarter som i regnskogen göra perfekt storlek byte för större fågelarter, såsom papegojor. Vissa fåglar i regnskogen har också förmågan att dyka ner i vattnet till hugg efter simning grodor. Quetzal är en annan fågel som lever i regnskogen och kan äta upp till halva sin vikt på bytesdjur, inklusive grodor och ödlor, varje dag.

Fågelspindlar

I tropiska regnskogar är vissa arter av Fågelspindlar stora nog att äta grodor. En sådan art är goliath bird-ätande tarantula.

Fisk

Under början stadier av en regnskog grodans livscykel, kan det bli uppätna av fisk, insektslarver, räkor eller andra vattenlevande djur som äter groda ägg och grodyngel.

Fladdermöss

Medan många arter av fladdermöss äter bara insekter eller frukt, regnskogen är hem för en art som heter frog-ätande bat. Denna bat inkluderar insekter och frukt i sin diet, men äter främst grodor. Groda-ätande bat har också en unik förmåga att skilja mellan giftiga och icke-giftiga grodor. Den bestämmer vilka samtal är från grodor som är säkra att äta, och det bostäder i på deras samtal. Groda-ätande bat undviker samtal från giftiga grodor.

Andra grodor

Det finns vissa arter av grodor i regnskogen som äter andra grodor. Röda ögon lövgroda, till exempel äter insekter och mindre grodor när tillfälle ges.