mynewspapers.net

Vad äter bladen på min basilika växter?Om du inte är skyldige, är nästa rationella val för vad äter bladen på din basilika anläggning insekter. Basilika (Ocimum basilicum L.), som art, är utsatt för flera insekt problem som kan orsaka skador på bladen på växten. Sniglar, bladlöss, japanska skalbaggar och spindel kvalster är bara några av de många insekter som plågar denna växt.

Basil grunderna

Basilika är en ört som odlas för dess lukt och användbarhet som en krydda för matlagning. Det finns flera olika sorters basilika, som alla härrör från moderplantan Ocimum basilicum. Basilika blad kan variera från grönt till lila, beroende på sort. Dessutom är olika sorters basilika bättre lämpade för användning som potpurri, eller i vinäger på grund av deras lukt. En intressant faktum om basilika är att det faktiskt kan användas som ett insektsmedel, oftast mot mygg. Denna fastighet omfattar dock inte långt in i insekternas värld eftersom basilika är en favorit mellanmål för många gemensamma, och vissa mindre vanliga, trädgård insekter.

Gemensamma basilika skadedjur

Några av de vanligaste insekter som livnär sig på basilikablad är bladlöss, sniglar, spinn och japanska skalbaggar. Bladlöss är små insekter som suger livet ur bladet, lämnar en missfärgad fläck som så småningom sönderfaller och kan likna tugga skador på avstånd. Sniglar på den andra handen kommer att göra skada på basilikabladen som kommer att likna en bita eller tugga på bladet. Men på grund av långsamt sniglar är de oftast synliga på anläggningen. Spindel kvalster är ett vanligt problem på basilika, men den skada de gör närmare liknar de skador som en bladlus och noggrann granskning av skadan skulle visa att det faktiskt inte verkar likna tugga. Japanska skalbaggar är dock en absolut hot som mekaniskt livnär sig på bladen av basilika växter, ge den det distinkta tuggade på utseendet.

Ovanligt basilika skadedjur

I sällsynt chans kanske att din basilika anläggning inte var ett mellanmål till en av de ovanstående insekterna, du att göra med en mindre vanliga insekt. Gräshoppor har varit känt att mumsa på anläggningen basilikablad som juni buggar. Cutworms kan också vara en potentiellt hotande angrepp för anläggningen. Slutligen, myror kan utgöra ett problem till basilikablad eftersom de har varit kända för att bära och överföra mealybugs, en sugande insekt som potentiellt kan orsaka skador på basilika blad som ser överensstämmer med tugga skador.

Förebyggande

Enligt basilgardening.com göra de flesta av de insekter som angriper och äta basilikablad det på grund av vattenstress, kall eller kallt väder och otillräckliga solljus eller dränering. Ta bort från detta är att ju bättre du bryr dig för din basilika växter bättre deras chans att överleva och avvärja insekter inkräktare. Insektsbekämpning tvålar kan också användas till rock och skydda basilikabladen under särskilt dåliga delar av säsongen när insekterna är värst. Att placera fällor nära växterna är en annan idé men, varnar vissa experter mot detta, säger att det bara kommer att locka insekter till dina växter i stora populationer.

Behandling

Om skadan har fått till en flagranta, kan trädgårdsmästaren behöva vidta omedelbara åtgärder för att döda insekterna innan de dödar hela anläggningen. Det finns flera olika sorter av insekticider tillgängliga som sträcker sig från pest-specifika till allrengöringsmedel som kan vara till stor hjälp för att döda insekter av din basilika växter. De som föredrar ekologiska rutten, bör spraya flytande tång på sina växter att ta itu med bladlöss, mealybugs och kvalster. Citrus olja/d-limonine sprayer och raps/Pyrethrumextrakt blandningar är bra för att eliminera större insekter som skalbaggar och gräshoppor